El futur de la Unió Europea


La Unió Europea aviat s'enfrontarà a la pregunta de si és apropiat recolzar Kíiv, "durant el temps que calgui" malgrat el benestar dels europeus, segons l'Institut de l'ex-congressista nord-americà Ron Paul (RPI) que assenyala que la política de Brussel·les condueix a la inevitable fi de la UE.

Hem de recordar que "La Unió Europea ha fet que els antics monopolis estatals de combustible, aerolínies o ferrocarrils esdevinguessin monopolis privats, per exemple, separar la companyia que té els combois de la que té les vies, o la companyia que produeix l'energia de qui te la factura! El darrer pas ha estat, modificar el sistema de càlcul de preu de la llum, com si fos quelcom digne d'especular a borsa. Així, a tot el continent ha pujat l'electricitat i el gas. La inflació ha pujat" (en aquest bloc El Preu de la LLum)

Mirant amb ulls asèptics, aquesta guerra va començar el 2014 quan el govern de  Kíiv va bombardejar els seus ciutadans quan plantejaven la seva independència, i no pas el 2022 amb la intervenció Russa.

Actituds individuals que indican que "la unió" s'esquerda:

Mesures individuals en clau d'estat davant imprevistos energètics: Sortida de Gran Bretanya que mai s'hi va trobar còmoda; avisos en previsió d'apagades (Alemanya, Àustria); nacionalització de les companyies energètiques (França, Alemanya), discrepàncies en l'aplicació de la política exterior comuna, actitud tolerant amb Polònia i Hongria i suport incondicional a Ucraïna, malgrat la violació dels drets humans.

Detall de les mesures d'estalvi

Alemanya i França han pres mesures coherents per estalviar aigua i energia, però de manera individual i en clau estatal i al marge de "la Unió". Detall d'algunes de les mesures:

  • Portugal: Reducció de l'enllumenat de Nadal i del temps d'encesa, foment del teletreball i fan estudis previs per nacionalitzar les energètiques.
  • Alemanya: Aigua freda en gimnasos i sense llum en monuments, nacionalització de les empreses energètiques (començant pel gas), construcció de mega dipòsits d'aigua en llocs estratègics.
  • França: Tancament de camps de golf, supressió de rutes aèries entre ciutats amb TGV, nacionalització de les companyies energètiques.
  • Israel: Sistema de generació d'aigua a partir de l'aire, dipòsits amb aliments per resistir un any.
  • Àustria: mesures de conscienciació a la població per resistir apagades de fins a quinze dies (2021).

Més informació en aquest bloc: El que s'aproxima

Futur

Segons l'Institut Ron Paul, aviat apareixerà un nou projecte polític en lloc de la UE. Això que constata aquest institut coincideix amb els estudis que Alexandre Deulofeu va fer en la seva Matemàtica de la Història (http://www.matematicadelahistoria.cat/la-matematica-de-la-historia), on feia la previsió de desaparició dels estats actuals nascuts entre finals del segle XVIII i principis del XIX sobre una base de nacions que tornarien a sorgir per l'efecte de la desintegració. Deulofeu situava el cas d'Espanya no més enllà del 2029. Però, si algú en té dubtes, només cal mirar en quina situació es troben Gran Bretanya, França, Itàlia o Alemanya que comença a manifestar signes de crisi.

Citats

© Manel Aljama (octubre 2022)
Escriptor, Editor, Proveïdor de Continguts Digitals i Formador de Tecnologies

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris