La Unió Europea, mal invent

 

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha anunciat que preparen una reforma del preu de les energies. Era d'esperar. Tan ineptes que no ho havien vist? Com poden permetre que un subministrament bàsic estigui sotmès a subhasta?

Tot això té a veure amb la gran diferència que hi ha entre el vell Mercat Comú (CEE), nascut després de la Segona Guerra Mundial tan sols per la lliure circulació de menjar, i la UE (Unió Europea), nascuda dels ideòlegs neocons amb personatges com Felipe González, Kohl i Delors. Muntar uns Estats Units d'Europa amb estats que tenen els peus de fang en múltiples nacions: Babiera, Bretanya, Escòcia, Occitània, Còrsega, Llombardia, per dir algunes. Altres de les idees genials (sic) va privatitzar el servei de ferrocarril i separar els trens de les vies i estacions! Si Europa no són els EUA!

Aquests senyors de la UE que ho volen regular tot, per què no regulen una apagada general d'aparadors de totes les ciutats de tota la UE? Cal que estiguin encesos tantes hores per res? Com diu Eudald Carbonell, el Sapiens és més imbècil que el Neandertal.

Notícia base:  Brussel·les es prepara per intervenir el mercat elèctric 
Més:  El preu de la llum, L'apagada d'EuropaSi la vaga et molesta,

© Manel Aljama (setembre 2022)
Escriptor, Editor, Proveïdor de Continguts Digitals i Formador de Tecnologies 
© Imatge: Photo by Tabrez Syed on Unsplash

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris