L'Autor

 


Manel Aljama neix a Sabadell el 1963. Ha treballat molts anys com a consultor, analista i formador informàtic especialitzat en virtualització. De ben petit va descobrir “Mortadelo”. A casa seva no hi havia llibres i els primers que van entrar els hi va regalar la seva tieta. A l’escola gaudia escrivint redaccions i que més tard van ser poemes i contes de terror.

 

Blocs i revistes

Ha col·laborat en diversos portals dedicats al relat breu. Present a les xarxes socials, administra mitja dotzena de blocs on destaquen El viatger de les Lletres. Durant una desena d’anys ha col·laborat en la revista digital miNatura en anglès i castellà. Des de 2018 publica relats i articles de forma regular a la revista d’humanitats La Tortuga Avui de Caldes de Montbui. Ha estat membre actiu de diversos clubs de lectura. En l’actualitat, el club Punt de Llibre de Barberà del Vallès.

 

Ràdio i pòdcasts

Rapsode ocasional, presentador de llibres quan li demanen. També ha col·laborat en la plataforma Radio Arte dedicada a enregistrar dramàtics que es poden escoltar per iVoox. Va col·laborar en programes literaris com Llibres & Company de Radio Nacional d’Andorra, Culturàlia de Ràdio Silenci de la Garriga.  Des d’octubre de 2018, creador del pódcast de música mediterrània Sons de Prop, disponible a La Veu de  Montcada i Reixac i la plataforma iVoox.

 

Llibres i edició

Ha publicat una desena d’antologies de relats. Algun dels seus relats ha estat traduït al francès. Va participar en el projecte 365 contes. El 2015 guanya el XXVII Premi de Narrativa Juvenil Ciutat de Badalona amb la novel·la “Futur imperfecte”. El 2019 ha estat guanyador del XXVIII Premi Ferran Canyameres de novel·la policíaca amb “La Soledat del Llebrer” publicat per Pagès Editors. En 2023 publica “Vull fer la meva!” i continua amb la tasca de serveis editorials per a nous autors.

V1 gener 2024

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris