dilluns, 5 de setembre de 2022

Ja no fem por

 


 Merda amb purpurina

Cinc-cents noranta anys! He arribat fins aquí; però no sé si arribaré gaire més lluny. Aquests darrers dies amb la calor i l'excés de llum solar, han estat molt complicats per sortir de nit a la recerca de menjar... El menjar! Aquest és un altre tema. Només trobo jovenets que sobreviuen a base de pizza, hamburgueses, begudes gasoses ensucrades i altres porqueries! És com si mengessin merda embolicada de purpurina. Posats, podrien endrapar l’hamburguesa amb el porexpan i els gots de plàstic. Segur que no deuen notar la diferència! La seva sang sense consistència és pitjor que pixarelles aigualides. Em fa venir arcades cada cop que els mossego, però no tinc més remei!

A sobre, ara que és estiu, de seguida surt el sol i em cal fugir rabent cap a la meva cripta. Però el camí de tornada no és fàcil no... He de tenir cura, no sigui que em vegi un captaire embriac o potser, un drogoaddicte. Ben segur me'ls trobaré palplantats al cementiri quan torni a sortir unes hores més tard! I ara! Els meus quefers són privats. No sóc cap personatge d'aquells que es diuen "famosos" perquè surten en la televisió. En el meu cas no he de patir ni pels vigilants ni per les càmeres de seguretat…, com sabeu, sóc transparent i no surto ni en fotos ni en miralls.

Em deixava un altre perill: els patinets. No saps mai per on et poden venir i atropellar-te. Els que munten aquells aparells infernals no respecten res i sovint van sense casc i sense cap element reflectant que permeti identificar-los amb temps. Semblen kamikazes.

Us he de dir que evito transformar-me en un rat-penat perquè no m'agafin els d'algun restaurant xinès i l'endemà sigui part del seu menú. Al seu país tampoc ho podria fer..., sembla que també ens persegueixen. Segons diuen, transmetem no sé quina malaltia. Si miressin tot el que es mengen ells! Tampoc no puc anar pel bosc, com abans. Ja no en queden caputxetes que duguin un cistell a la seva àvia. I si en queda alguna, porta un mòbil i sap defensa personal! Els vampirs ja no fem por. La gent té més por al rebut de la llum i de la hipoteca que a la mossegada d'un ésser fantàstic.

Lampedusa es va equivocar amb el seu Il Gattopardo. La noblesa, els de sang blava no són pas guepards extingits, sinó llangardaixos de sang freda que segueixen on han estat sempre perquè d'antuvi han capgirat tot a favor seu, no com nosaltres, els éssers imaginats de la literatura romàntica que ja no fem por. Si no us ho creieu, mireu com d'anorèxiques queden totes les dones que no són de sang blava i que es casen per esdevenir reines? No sembla sospitós? Aquests de la reialesa sí que fan por! Fins a una pròxima ocasió que he d'anar a descansar!

© Manel Aljama (agost, 2022)
Escriptor, Editor, Proveïdor de Continguts Digitals i Formador de Tecnologies

© Photo by Sander Sammy on Unsplash

Publicat al número 112 (setembre 2022) de la revista digital La Tortuga Avui 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per causa dels recents atacs de missatges publicitaris, els comentaris necessiten verificació.