La Commedia dell’arte a Catalunya de David George i Jordi Lladó

 


 

El motiu del llibre va ser la unió de forces arran de la coincidència dels autors en el II Simposi Internacional d'Arts Escèniques a Sueca el 2012. Tots dos havien presentat sengles treballs dedicats al teatre breu i la comèdia de l'art.

Abstract
La commedia dell'arte a Catalunya aplega diverses manifestacions d'aquest macrocosmos icònic en la cultura i el teatre i catalans, des del segle XVI fins als nostres dies. David George i Jordi Lladó tenen una llarga trajectòria en l'estudi d'aquest fenomen en l'escena i la literatura catalana i hispànica del segle XX i han ampliat la seva recerca tenint en compte tant l'origen popular del gènere teatral a Itàlia, com la seva particular adaptació a França amb nous gèneres com la pantomima commediesca, de gran ressò a l'escena barcelonina del tombant del segle XIX. El volum incideix en el caràcter híbrid i interdisciplinari del gènere, tant en el diàleg que estableix entre formes parateatrals populars i art cultivat com en la confluència d'interès des de les arts plàstiques i les arts del moviment: cobra així una especial atenció l'aspecte visual i plàstic del fenomen.

Què va ser la commedia dell arte?
L'expressió Commedia dell'arte significa literalment teatre interpretat per persones de l'art, és a dir, per actors professionals. Aquesta forma de fer teatre va poder sorgir a Itàlia al voltant de 1550, encara que els seus orígens es remunten a peces còmiques breus conegudes com a "farses" de l'edat mitjana.

Publicat a Alacant: Universitat d'Alacant, 2019. 212 p.
Més informació: https://publicaciones.ua.es/ca/libro/la-commedia-dell-arte-a-catalunya_112762/`

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris