Estat de descomposició o estat policial

 


 

O estat policial

Espanya és ara mateix l'estat decrèpit, decadent i en vies de descomposició que no sap fer més que lleis; lleis de tota mena i per a tots els àmbits de la vida.

El país sense cultura ni educació només sap fer lleis per prohibir i per protegir allò que té més por de perdre, com ara la llei que prohibeix tenir periquitos, tortugues o hàmsters a casa que queda molt bé..., i els toros? Hem d'afegir la que limita els diners en metàl·lic que podem tenir a casa! Si és casa nostra i són "els nostres diners", els que hem guanyat amb el nostre esforç. Aviat, poden fer el mateix amb el paper higiènic i regulen la quantitat màxima que podem gastar!

Deixo la llei del "NOMÉS ÉS SÍ" per un altre article. Totes les lleis que fan limiten les llibertats individuals. Individu, la paraula que els fa por, des del naixement dels protestants. Llibertat d'empresa, d'elecció, de pensament... No són pas les llibertats sinó l'individu. En tot això no hi ha ni un bri de progressisme, és el ranci patriarcalisme catòlic del segle XVI.

© Manel Aljama (desembre 2022)
Escriptor, Editor, Proveïdor de Continguts Digitals i Formador de Tecnologies

© Photo by Markus Spiske on Unsplash

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris