dimecres, 15 de febrer del 2012

BCNegra 2012 a la Biblioteca del Ponent de Sabadell


Per culpa dels virus no he pogut assistir a cap dels actes organitzas amb motiu de BCNegra 2012.
Tot té quelcom de positiu i negatiu. És un bon senyal! Així valoraré molt més el temps i dissabte passat vaig triar anar a la Biblioteca de Ponent, la més propera a casa meva.  Se m'havia endarrerit la feina de la meva primera novel·la que per cert és d'aquest gènere.  Vaig rebre una agradable sorpresa en veure el muntatge amb llibres i objectes referents a aquest gènere.

Des d'aquí agraeixo a la Núria Camps, directora de la biblioteca el permís per deixar-me fer aquestes fotografies:


Tot i que la novel·la està ambientada en l'actualitat, veure els mestres com Hammet, Chandler i Andreu Martín es del tot encoratjador, en especial quan fallen les forces.


Aquí us deixo un cop més l'enllaça a la Biblioteca del Ponent: http://www.diba.cat/biblioteques/agda/Biblioteques/BibDetall.asp?Bib=7034909&Id=23427311 
Moltes pàgines del llibre i un conte que ha quedat finalista han sortit d'allà.

© Manel Aljama (febrer 2012)

4 comentaris:

  1. Vaja, Manel, sento això del virus perquè és empipador i et deixa com una piltrafa. Mentrestant pots anar madurant idees negres.
    Vaig guanyar el premi Novel·la Negra de Planeta amb "No jugueu al cementiri", que es va publicar abans de "Setmana de difunts", també de Planeta. Però no veig que mai s'esmenti res d'això... i en canvi m'ha semblat veure Gilda en una de les fotografies de la Biblioteca...

    Ànim, que amb la literatura negra es passa molt bé. En tinc una bona biblioteca i n'he escrit molt, sobretot contes macabres, publicats. A veure si en veiem un de teu aviat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel teu comentari, Olga.

      Vaig comentar que a la biblioteca que anava sovint els teus llibres els tenien "a l'armari". De tant en tant els demano ;)

      Vaig tenir el plaer de llegir "No jugueu al cementiri" i "Tempesta d'hivern".
      A casa tinc "Enterraments lleugers", "Mar de fons" i "Zona marítima"

      I sí, han poat el DVD de Gilda, "acceptem pop com animal de comanyia". Segurament qui ha muntat la parada s'ha deixat dur pels vestits...

      Elimina
  2. Bona tarda,

    des de la Biblioteca de Ponent voldríem fer un aclariment sobre el fons seleccionat per a l'exposició "Dies de Genegre".

    Per aquesta selecció ens hem basat en el fons de la pròpia biblioteca i en alguns casos concrets hem hagut de demanar documents a d'altres biblioteques de la ciutat.
    La mostra ha intentat ser el més exhaustiva i variada possible. Només volíem esmentar que de l'Olga Xirinacs hem exposat diferents títols durant el període que aquesta exposició ha estat en actiu. Els títols exposats han estat els següents:

    - No jugueu al cementiri
    - Setmana de difunts
    - Enterraments lleugers
    - Un cadàver per sopar
    - Triangles mortals o La sala dels difunts

    En el moment en què el Manel va fer les fotografies podria ser que no estiguessin exposats encara, ja que hem anat renovant el fons de l'exposició gradualment, o bé que haguessin sortit en préstec.

    Finalment, comentar-vos que si teniu cap suggeriment per fer-nos serà del tot benvingut.

    Ben cordialment,

    Biblioteca de Ponent

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltísimes gràcies pel comentari, per la col·laboració i per la informació.

      Elimina

Per causa dels recents atacs de missatges publicitaris, els comentaris necessiten verificació.