dimarts, 14 de febrer del 2012

Qui llegeix avança - El 2%


Uns impresentables van viatjar a Finlàndia en representació d'un govern i van creure que el secret del seu èxit educatiu era l'ordinador. No van veure l'estima que Finlàndia té per la lectura, el llibre, els mestres, l'educació, els fills, la dona, el futur... Van dir, "Eureka! Comprem ordinadors" (Segur no saben què vol dir!).  Som-hi, tot amb ordinadors!

Ara han arribat uns altres que volen "bilingüisme". Ja en parlarem!

Una dada final.  Si només un 2% de la població de l'Estat Espanyol, que aproximadament significa 1000.000 de persones, compressin 1 llibre al mes. 
Això voldria  dir 12 llibres l'any que multiplicant serien 12.000.000 d'exemplars més a l'any. Les editorials no tindrien motiu de queixa i tothom seria una mica més llegit!

Manel Aljama (febrer 2012)
Fotografia agafa d'Internet. Autor no identificat

2 comentaris:

  1. Això de Finlàndia ja put, no podem comparar-nos amb ells perquè ens assemblem com un ou i una castanya. Però, noi, al que va trobar-los com a pedra filosofal, només l'ha calgut jeure i veure-les venir. Arreu te les entomen amb Finlàndia i tothom és queda tan ample. Ningú s'ha pres la molèstia de mirar una miqueta d'estadística del país i valorar, per què no?, els desavantatges, que també n'hi ha.

    Ah! i no n'hi ha prou de comprar-ne, cal llegir-los eh! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Clídice, Podia haver agafat un altre país. Sí potser fa pudor Finlàndia i si en fa és perquè ningú ha aprés la lliçó. Ningú va veure que el secret estava en l'actiud, en la lectura.

      No és casualitat que l'encapçalament sigui lectura. Una cosa és vendre llibres (editorial contenta) i una altra llegir-los.

      El proper article serà l'anglès. S'han adonat que el país no domina una segona llengua! Com? Sense respecte per les llengües dels "territoris assimilats", creuen que poden forçar a les escoles a ensenyar en anglès!!!

      Gràcies per le teva oportuna aportació.

      Elimina

Per causa dels recents atacs de missatges publicitaris, els comentaris necessiten verificació.