divendres, 24 de febrer del 2012

Malalt de llibres de Miquel Giménez Gómez


Us deixo un text penjat per Miquel Giménez al su mur de Facebook avui 24 de febre de 2012:

Malalt de llibres, boig per escriure, viciós de llegir, fullejo les planes, ensumo la tinta, acarono el llom, li faig l'ullet a la portada. tinc llibres per tota la casa, m'envolten, els miro i em miren, sempre hi són, mai fallen quan els necessito, a voltes els oblido, però sempre hi torno a ells com l'assassí torna al lloc del crim, com tornen els vells amants als bancs on varen petonejar-se. Estimo als llibres perquè mai em deceben, mai m'han fet mal, mai m'han traït.

Sóc esclau d'aquesta passió, d'aquesta febre, d'aquesta fe en la lectura que ens porta a fer coses estranyes, coses que no fariem sota cap més circumstància, i em perdo a les llibreries de vell com l'arqueòleg dins d'unes runes o un submarinista en les profunditats del mar, i cerco, i trobo, i cada troballa em porta a una de nova, i no acabo mai perquè la flama no s'apaga, al contrari, la foguera creix dins meu, i més que llegeixo, més que vull escriure.

Déu és gran, i el senyor Chesterton ho sabia.

Miquel Giménez Gómez (febre 2012)

4 comentaris:

  1. Sin duda quien descubre el placer de leer, ama los libros, sobre todo el olor a tinta fresca. Fueron mis compañeros de siempre, pero a los 8 años leí mi primer gran libro "Mujercitas" y a partir de ese momento mi imaginación voló y no paró. Maravilloso este texto de enfermo por los libros, pero pregunto no seria mejor enamorado de los libros? Besos tía Elsa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Elsa, quisiera que los días tuviesen más de 24 horas y que además no tuviese que trabajar. Te debo varias visitas. Tu blog siempre ha sido muy interesante!

      Elimina
  2. Y quina mal-laltia més sana.
    La de la lectura.
    Una abraçada, Montserrat

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant, és una "sana malatia". Molt ocurrent.
      Una abraçada!

      Elimina

Per causa dels recents atacs de missatges publicitaris, els comentaris necessiten verificació.