Els okupes són feixistes

 



El mes passat es va procedir a l'enderroc parcial de l'edifici conegut com "L'obrera" a l'avinguda de Barberà de Sabadell, on fins feia poques hores i durant més de deu anys, el col·lectiu del mateix nom havia ocupat l'edifici. Tothom, començant per l'associació de veïns de l'Eixample, seguit per algun partit polític i altres col·lectius.

Els ocupes que es victimitzen dient que ells fan una feina pel barri, suposo que sí, com cursos de repàs, tallers i un llarg etcètera d'activitats en benefici col·lectiu. Tothom els fa costat i tothom es passa per alt un munt de fets i principis que enumero:

  1. A l'Eixample de Sabadell falta un centre cívic. És cert, però també és cert que altres centres cívics de la ciutat estan infrautilitzats des de fa anys. Responsabilitat directa de l'Ajuntament.
  2. L'associació de veïns fa costat a uns ocupes il·legals en comptes de reclamar un centre cívic pel barri.
  3. Els ocupes cometen un delicte gratuït quan ocupen una propietat privada. No saben que l'ús dels centres cívics és gratuït per a les entitats? Ben a prop de l'avinguda troben el centre cívic de Sant Oleguer!

Per què dic que són feixistes?

Ben fàcil: fan una assemblea on entre altres barbaritats, es reafirmen en el "seu" dret a tornar a ocupar. I dic jo: Qui s'han cregut que són per ocupar espais que no són seus? Vivim en una democràcia fràgil on la propietat privada (el teu habitatge) és un dret que es perd cada cop més, entre impost de successions i ocupes protegits. Ells, els ocupes, s'excusen en la seva lluita contra el capitalisme i no sé quants dogmes més, però el que fan no és gens revolucionari, és del tot contrari al dret natural i a la civilització.

Mirem les albors de la nostra cultura: els primers humans s'havien dividit en agricultors-ramaders i caçadors-recol·lectors. Quan un grup de caçadors-recol·lectors trobava un tancat amb un conreu i aviram, que feien? Doncs l'ocupaven i de pas, mataven als propietaris, perquè és clar, fa milers d'anys, ja hi havia violents, de fet la violència va amb l'home. Els arguments eren fàcils: l'agricultor havia treballat un tros de terra i el feia "seu". El caçador-recol·lector (revolucionari) considerava que l'agricultor no tenia dret a fer-ho i que tot era de la seva propietat. Vull dir que l'actitud d'aquells és la mateixa dels d'ara. Ha variat un pèl el discurs i la justificació.

Article relacionat:  https://www.manelaljama.com/2024/03/el-progressisme-ha-perdut-el-nord.html

© Manel Aljama (abril 2024)
Escriptor, Editor, Podcaster, Creador de Continguts i Formador de Tecnologies

© Photo by PlayGround

 

 

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris