Calcetes gratis i Sanitat Pública

 


 

Sovint dues notícies s'entenen millor si van juntes. La primera, anunci a bombo i plateret, pocs dies després de la convocatòria d'eleccions pel 12 de maig, de l'adquisició per import de vint-i-vuit milions d'euros de calcetes i copes menstruals per donar de franc a les escoles i instituts. El dia 5 d'abril, els mateixos mitjans anuncien que l'hospital de la Vall d'Hebron no renovarà el seu contracte a 200 professionals.

L'anunci ha estat molt ben rebut. Em sembla populisme i del més barat. És un tema delicat, ho sé. Però, han passat més de quaranta anys de la Constitució i en tot aquest temps, els higiènics femenins han estat carregats amb els mateixos impostos que altres productes no tan necessaris. Va ser el 2022 que un govern va baixar l'IVA de compreses i tampons al 4%.

Repeteixo la idea de promocionar la copa menstrual i les calcetes de llarga durada entre el jovent és molt bona idea, però desconfio i molt dels estrategs i de les seves veritables intencions. Tant de bo m'equivoqui i no sigui tot plegat el de sempre: les escoles i instituts rebran una caixa amb els productes "a la atención del director" i que espavilin! Els centres amb claustre i amb DIRECTORA conscienciats, faran la feina. I els centres educatius que tinguin director i claustre format per funcionaris desmotivats i mancats de vocació, que faran? Doncs amb tota probabilitat passarà com la immersió lingüística en els darrers anys. Les caixes es quedaran al magatzem si algú no hi posa remei. M'agradaria equivocar-me.

© Manel Aljama (abril 2024)
Escriptor, Editor, Podcaster, Creador de Continguts i Formador de Tecnologies

© Photo by PlayGround

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris