Sant Jordi comença poc abans de Nadal

 


Sant Jordi és com un circ on els mediàtics que no són escriptors tot l'any, apareixen puntuals amb el seu plec de fulls disposat a signar.

Es queixa l'autor i alhora propietari d'una modesta editorial a les xarxes socials que quan intenta planificar la ruta de Sant Jordi de 2024, pot constatar que al món del llibre hi ha classe alta, mitjana, baixa i la resta que són el grup d'editorials independents que publiquen una desena de llibres per any.

Què li puc dir? A mi m'han maltractat algunes llibreries: per mi respondre un correu o missatge de WhatsApp, encara que sigui per dir-te no, és molt elemental. He treballat molts anys en una multinacional de la distribució i mai de la vida se'ns acudiria deixar de respondre un client o un proveïdor.

El Sant Jordi de 2023, any tercer després de la Pandèmia. 

Recuperat de l'ominós 2020 que va tallar pel mig la promoció de "La Soledat del Llebrer", del buit dels anys 2021 i 2022. La recuperació ha vingut de la mà de "El que no és per tu, deixa'l córrer". Així que no m'hi puc queixar! Vaig anar a Barcelona a signar algun exemplar de "Futur imperfecte" A Sabadell vaig anar a la tarda, on vaig trobar més gent maleducada que es veu de lluny que mai no entra en una llibreria, però estic per sobre de tot això i continuo fent la meva feina. Els discursos grandiosos o les queixes dels altres no interfereixen la meva activitat i poso en pràctica sempre. Continuo amb la meva feina. Els resultats es veuen al final i fins ara, no m'he equivocat.

I de tots els problemes que afloren tant en literatura catalana com en la castellana, que són els mateixos Molt queixar-se, però no canvien res. I repetir passats 365 dies: Llibres de mediàtics, de polítics, cada mes d'abril és el mateix. Sant Jordi segueix la tradició: famosos de televisió, esportistes, algun polític i algun escriptor perquè no es noti gaire.

Mes: Etiqueta Sant Jordi i El mateix cada any, Sant Jordi amb llibres de 700 pàgines, Sant Jordi,

© Manel Aljama (abril 2023)
Escriptor, Comunicador, Proveïdor de Continguts Digitals i Formador de Tecnologies 

© Imatge: Fondevilla

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris