Som al 1492 de l'era comuna, fins quan?

 


 

Estem com el 1492, amb els "senyors Esteve" (1), descendents dels que llavors es van quedar i es van convertir.

Qui compra un portàtil en un comerç de proximitat (cada cop en queden menys) desconeix que el venedor per no perdre el client, substitueix l'Office amb llicència de tres mesos que ve preinstal·lat, per un d'il·legal, activat en servidors que acostumen a estar situats a la República Islàmica de l'Iran. També desconeix que les comunicacions segures a través d'Internet existeixen gràcies a SSL (el cadenat que es pot veure en el navegador, al començament de l'adreça d'Internet que es visita) que és un invent d'Israel, que el llapis de memòria USB és també un invent d'Israel, que a més de Windows i Mac, existeixen altres alternatives i més econòmiques, que països avançats com ara Alemanya o França aposten de manera oberta pel programari lliure com LibreOffice i no tenen necessitat d'exposar i exposar els seus ciutadans a l'amenaça d'un país amb armament nuclear i també enemic de la cultura occidental. Aquest comprador desconeix també que la major part dels dispositius de seguretat informàtica tenen origen en Israel, fins i tot el programari contra el correu brossa i l'antivirus.

També desconeix que a Catalunya hi ha més 200.000 migrants musulmans (més que cap altre territori de l'estat), que gairebé el 90% dels empresonats a les presons catalanes és d'origen estranger i que el 92% dels delictes que es cometen a Barcelona els fan joves que han arribat aquí de forma il·legal. A aquest comprador del portàtil amb l'Office pirata sembla que no l'importa que un partit polític (o més bé un col·lectiu que agrupa restes de comunistes, soviètics i okupes antisistema) suggereix que la gent d'aquí amagui els productes derivats del porc i el consum d'alcohol, i segurament, també ignora que aquestes paraules poden ser objecte de l'acusació d'Islamofòbia o que un grup d'estrangers il·legals i menors d'edat cometin una violació en grup i que la consellera digui que se'ls ha d'abraçar (deu ser el complement a la paga de 700 € que ja reben aquests nois per ser MENA).

Que Catalunya primer ha trencat relacions amb Israel i tot seguit el president regional ha fet un viatge de negocis, buscar un substitut per un proveïdor com Israel? Ho té clar!

[ACLARIMENT: Estratègia que demostra ser força inútil, primer es troba el proveïdor substitut i després es trenca amb el que tenim...]

Estem com el 1492, amb els senyors Esteve, descendents dels que llavors es van quedar i es van convertir.

(1) Senyor Estve: Personatge de Santiago Rusiñol que destaca per viure entregat al treball i fer diners tots els dies de la setmana. Només s'atura un parell d'hores del diumenge.

© Manel Aljama (desembre 2023)
Escriptor, Editor, Podcaster, Creador de Continguts i Formador de Tecnologies

© Photo Signatura de l'Edicte d'Expulsió dels judeus, National Geographic

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris