Les trampes en la llei del "només sí és sí"

 

La llei de Llibertat Sexual o també coneguda com "Només és SÍ" ha estat ben rebuda per diversos col·lectius, en especial els transsexuals als que sembla que aplana el camí. S'hi han sumat gais, lesbianes i feministes. Però, no tot en la llei "Només és sí" és bo.

No sóc jurista, però pel que he estudiat de lleis, veig el que molt pocs veuen: fusiona els delictes d'abusos i violació, deixant les penes més baixes i pensant malament, blanqueja en certa manera els "manada": o morta o ella va acceptar. I això és perquè més que llibertat, sembla que deixa en mans de la gent la interpretació d'un "no" és un "no" i un "sí" és un "sí", o com assenyalava un altre jurista: "necessitarem un notari per a sortir a lligar..." 

Els càrrecs polítics presenten lleis que no han redactat i sospito que tampoc no han llegit i ni dominen. La majoria dels diputats no ha treballat més que en política! I aquí tenim el resultat: un violador que surt de la presó i un altre que rep una condemna més tova. De debò és una bona llei i de "llibertat sexual"?

Alacant, un condemnat per violació surt de la presó gràcies a la nova llei: https://www.vilaweb.cat/noticies/audiencia-alacant-condemnat-violacio-excarceracio/
Primer acusat de violació que rep una pena més tova gràcies a la nova llei: https://www.elpuntavui.cat/punt-divers/article/4-divers/2224471-l-acusat-de-la-violacio-de-blanes-el-primer-que-aconsegueix-menys-pena-per-la-llei-nomes-si-es-si.html

No es tracta de fer més i més lleis, es tracta d'invertir en educació i en cultura, retornar assignatures com ètica i filosofia a l'ensenyament secundari.

© Manel Aljama (desembre 2022)
Escriptor, Editor, Proveïdor de Continguts Digitals i Formador de Tecnologies

© Imatge: nota de Dones Juristes

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris