Un estrateg de primera!


Fa gairebé tres anys, Alemanya va avisar la població perquè es preparessin per a alguna emergència energètica. També ho va fer Noruega i el passat novembre de 2021, el ministeri de defensa austríac va proporcionar informació detallada en prevenció d'una apagada de llum de més d'una setmana, on aconsellava quins aliments i productes sanitaris calia guardar al rebost. Tot això, molt abans que Rússia iniciés la guerra contra Ucraïna i que Europa estrenés el sistema de càlcul de preus que ha fet pujar la inflació.

França que és un dels països que més ha frenat la inflació ha declarat l'economia de guerra, la qual cosa significa que pot nacionalitzar les empreses energètiques que l'esperit (o el fantasma) de la Unió Europea va fer privatitzar. Es prepara una tardor calenta, però a l'estat espanyol, tranquils que Perro Sánchez ha fet la feina: traeix el Sàhara (antiga província espanyola), trenca amb Algèria que proporcionava gas a Europa a través d'Espanya i passa a comprar-lo més car als Estats Units (car el transport i car el procés d'obtenció de gas a partir de líquid). Sí, senyor, un estrateg de primera. Un campió, sí senyor!

A més de no saber cap altre idioma que l'espanyol, no tenen cap assessor que es miri amb regularitat la premsa internacional, la seriosa, no la d'esports... Financial Times, Washington Post, NY Times, The Economist... És el que fan els estats a qui sí que importen els seus ciutadans.

Notícia relacionada: Francia declara la economía de guerra

Més sobre el govern de Pedro Sanchez: La traïció del Sàhara, Mediocres Ignorants, Treballen cohordinats,

© Manel Aljama (juliol 2022)
Escriptor, Editor, Proveïdor de Continguts Digitals i Formador de Tecnologies

© Vídeo "Es el enemigo? Que se ponga de Gila emitido por RTVE

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris