La història no s'acaba...


La història és viva i no s'acaba a la publicació Breu visió històrica del catolicisme d'aquest mateix bloc.

Em va quedar al tinter digital: l'actitud del Vaticà durant la II GM i l'holocaust, la doble moral respecte al celibat en el món occidental i en les comunitats catòliques africanes; allà els capellans tenen "dispensa" per poder tenir parella! I en occident continua el degoteig de casos de pederàstia, la doble mesura, el celibat, l'economia...  Sense anar més lluny, conec alguns que van omplir el formulari per apostatar i han passat quinze anys sense que hagin tingut resposta, la base de dades d'aquesta gent hauria d'estar sotmesa la LOPD oi?

Panta rei (Πάντα ῥεῖ; "Tot flueix" en grec clàssic) és un concepte atribuït per Plató al filòsof presocràtic Heràclit, que esquematitza la seva suposada opinió que tot està, en canvi, contínuament, però que en els evangelis es tergiversa en "per a tots, per a tothom" o el despòtic "per vosaltres" de sempre. Es va sacrificar "per vosaltres".

La història, aquesta història, doncs no s'acaba i segueix mentre segueixi la munió de creients que els deixa els diners i el control de la seva consciència.

© Manel Aljama (abril 2022)
Escriptor, Comunicador, Proveïdor de Continguts Digitals i Formador de Tecnologies

© Vídeo "In Secual Seculorum" de La Trinca https://www.youtube.com/watch?v=QKPjAUXqITg

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris