Breu visió històrica del catolicisme


"Després s'estranyen si se socarrima algun convent", cantaven els de la Trinca. Només cal citar Hipàtia, esquarterada per uns bàrbars comandats per "Sant" Ciril, els càtars, els templers que van eliminar els càtars, la Inquisició (també "Santa") i la persecució de jueus, dones i tothom que no hi estigués d'acord amb les seves idees. Al segle XVI Martí Luter també va ser perseguit perquè va reclamar el lliure dret a llegir un mateix els textos considerats sagrats: la Bíblia. Cal afegir els africans esclavitzats perquè el "Sant Pare" va dir que no tenien ànima, a les dones tampoc se'ls concedia el privilegi, de tenir ànima!

Això és una petita mostra, deixo per un altre dia el tema de la pederàstia amagada per les famílies, sovint a canvi de diners per garantir la discreció, l'honor (l'horror), l'omertà, el silenci i la submissió.

Per saber més d'Hypàtia: https://en.wikipedia.org/wiki/Hypatia

© Manel Aljama (març 2022)
Escriptor, Comunicador, Proveïdor de Continguts Digitals i Formador de Tecnologies

©  Imatge: Il·lustració de Louis Figuier a Vides d'estudiosos il·lustres, de l'Antiguitat al segle XIX de 1866, que representa la imaginació de l'autor de com podria haver estat l'assalt contra Hipatia (Wikipedia)

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris