dimarts, 12 d’abril del 2022

El cristianisme: segrest del coneixement

Qui llegeix poc pot descobrir grans màximes de moral i d'ètica en la lectura dels evangelis cristians i llibres que componen el Nou Testament. Però, en realitat són un percentatge mínim de moral elemental, bona sense dubte, però insuficient i molt per sota del coneixement ancestral, de la filosofia occidental grega i oriental com Buda, Confuci i Laozi (Lao-Tse).

Alguns se sorprendran i fins i tot, se sentiran ofesos; això no obstant, és així: Els pitagòrics, Sòcrates, Plató, Aristòtil o Plotí són molt millors que la suposada "saviesa" que explica Jesús/Joshua en paràboles copiades d'altres textos previs. Els tres evangelis dits sinòptics perquè són bàsicament iguals, més el de Sant Joan que és diferent i més místic, però també sota sospita per part de la jerarquia de l'església sembla que el vol, perquè el troben massa revolucionari.

Aquesta església s'aguantava per la tasca dels primers capellans, únics intermediaris autoritzats entre la divinitat i la resta d'humans. La major part de les filosofies coincideixen en el fet que per accedir al coneixement superior, veritable i en altres nivells d'elevació, cal que l'individu superi ell sol (de manera individual) a la seva personalitat, el seu ego, el seu lligam amb tot allò que és material i es pot tocar. Tot el contrari del que els capellans han ensenyat des de l'inici, que només ells i a través d'ells que es pot accedir a aquests plans superiors de coneixement.

© Manel Aljama (març 2022)
Escriptor, Comunicador, Proveïdor de Continguts Digitals i Formador de Tecnologies

© Photo by St. Charles Borromeo Seminary on Unsplash 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per causa dels recents atacs de missatges publicitaris, els comentaris necessiten verificació.