De què parlem?


Mentre ens acaben de desmantellar el poc que tenim i de pas ens plomen, anem parlant del tenis, del futbol, del divorci d'abellots de la reialesa, d'Eurovisió, d'olimpíades mentre la llum i aviat les hipoteques i el blat (i la farina i el pa) s'apujaran fins a límits no coneguts.

Aquest article pertany a la sèrie "Franquisme Residual", com els dedicats amb anterioritat a la paga extra, els sindicats, els títols universitaris signats pel cap de l'estat, el doblatge, "reservado autoridades", l'horari comercial i laboral, l'empresonament d'artistes, "els reis mags", els funcionaris, l'atenció al client entre altres.

Ahir, 7 de febrer a última hora, es va publicar que la Conselleria d'Educació de la Generalitat de Catalunya es faria càrrec de complir la sentència del 25% de castellà a les escoles. I ens ho vénen com un triomf!

Fa uns mesos, en un grup de Whatsapp vaig comparar la situació catalana amb la del Règim de Vichy: El suïcidi del Procés , tot salvant distàncies perquè llavors afusellaven i enviaven a camps d'extermini, algú em va dir que "m'havia passat" Segur? Acatar i fer la política de l'ocupant? És el més semblant al règim francès de Vichy. El vídeo de NetInfo sobre "Com fer la independència" ve a dir el mateix amb unes altres paraules. Qui mou fitxa?

© Manel Aljama (febrer de 2022)
Escriptor, Comunicador, Proveïdor de Continguts Digitals i Formador de Tecnologies 

©  Photo by Girl with red hat on Unsplash   

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris