El suïcidi del procés


 

Van ser catòlics, van ser despòtics. La seva obligació era proclamar la república i mantenir-la com ho van fer altres països (Estònia, Letònia...).  

Es diu de tot: que si traïdors que si aprofitats que van fer bé o que van fer mal. Si bé van atendre la petició popular de realitzar un referèndum i també van acatar el resultat com van fer amb aquell simulacre de proclamació, el fet de recular i anar i sotmetre's als tribunals espanyols que les van enviar directes a la presó, uns i l'exili, els altres, no ha deixat de ser una reculada un "Jo no queria..." De fet, els que van anar a la presó van fer un judici tècnic i no pas polític. Ens ho havíem d'haver ensumat.

Quan jo votava, sabia les conseqüències que podia portar-me i no volia que cap altre pensés per mi ni per la meva família. Com si vull llençar-me des d'una terrassa. Era llavors i és la meva decisió individual que també era la d'altres que no va ser respectada. Llavors els escau dir-los cagats que van desaprofitar l'oportunitat potser única. Sí, els tribunals europeus els donaran la raó. No tinc cap dubte. I quina força tindrà llavors Europa davant d'una dictadura que s'enorgulleix de ser-ho i no passa res?  No oblidem que al gener tenim eleccions a Itàlia i l’abril i setembre, presidencials i parlamentàries a França. Al setembre van tenir eleccions federals a Alemanya que per cert sembla que ha esternudat.

El panorama és decebedor amb ERc fent de CiU 2.0, administrant engrunes d'autonomisme i acatant l'estat un dia sí i un altre també. TV3 i Catalunya ràdio reculant i cada cop més en castellà. Aviat, lluitaran per un 25% de català. Temps al temps. Alguns diran que exagero, de fet en un altre article comparant la situació actual amb la del Règim de Vichy ja m'ho van dir, però la prova que tinc raó és que els qui surten a defensar-se amb discurs oficial i de pas, intentar desacreditar o silenciar el missatger són precisament els criticats.

© Manel Aljama (novembre 2021)
Escriptor, Comunicador, Proveïdor de Continguts Digitals i Formador de Tecnologies

© Photo by Element5 Digital on Unsplash

Publica un comentari a l'entrada

3 Comentaris

Per causa dels recents atacs de missatges publicitaris, els comentaris necessiten verificació.