Tant se val! Guanyes!


Fa poc llegia sobre el sentit de fabricar un objecte de plàstic que tan sols servirà unes hores, en cas que tingui alguna utilitat pràctica, per després llençar-lo a les escombraries i que acabi en una de les cinc immenses illes de plàstic que hi ha ara mateix al planeta. Es veu que qui ho redactava no pertany al negoci.

Posaré un exemple pràctic, si tenim estalviats uns quinze mil euros ($ 16189) podem invertir-los en la compra de deu mil unitats d'un reproductor mp4 que pot tenir un preu unitari d'1,42 €. La comanda mínima són uns deu mil, així que fem números i la comanda surt per uns 14.200 € Per al nostre benefici en el preu ja va part del cost de transport..., sorpresa! O no tant, perquè el proveïdor no és un fabricant sinó un magatzem local (a la Xina, és clar). En aquest cas, resulta més econòmic comprar al magatzem local (i habilitat pel govern xinès per exportar) que no pas al fabricant, que parlaríem de cèntims, però que hi hauríem d'afegir les taxes de duanes i tota la pesca. Aquí el preu és com si fos un PVP per entendre'ns. Hem de tenir present que dels deu mil reproductors, la meitat no funcionaran o ho deixaran de fer en poques hores. És a dir, només podem obtenir benefici de la meitat, posem, doncs, que vendrem i hem de vendre cinc mil reproductors.

El nostre reproductor que ens costa poc menys d'un euro i mig, el podem vendre fàcilment per 10 €, 15 € o fins i tot a 20 € Amb aquest preu, 20 €, quedem molt lluny dels reproductors de marca com Energy System o Samsung que passen dels 40 € i la qualitat, és més bona, això no obstant, d'aquella manera... Si col·loquem els 5000 reproductors a 10 €, ingressem cinquanta mil euros, hem cobert bé el quinze mil euros que havíem invertit. Com veiem, amb aquests volums de producció i preus, és difícil no caure en la temptació de dedicar-s'hi! "Hagan juego señores!"

© Manel Aljama (gener de 2022)
Escriptor, Comunicador, Proveïdor de Continguts Digitals i Formador de Tecnologies

© Photo by Diego Fernandez on Unsplash

 

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris