El nyap que han fet a l'Alger

"El sulfato atómico". Mortadelo y Filemón. Francisco Ibáñez

Sembla un nyap. No és creïble que els policies italians actuessin sols, tenint en compte que a la presó s'han presentat el president de Sardenya i el president del Parlament Sard. Això té pinta de pla preparat per algú que té la ment en el passat i que ha volgut actuar com els GAL, segrest i cap al Suprem. Però quan actuaven els GAL no hi havia telèfons mòbils capaços d'escampar la notícia arreu del món, abans que els matussers policies amb el segrestat arribin a la comissaria de l'Alguer.

Un cop el Molt Honorable president de la Generalitat legítim i exiliat ha estat posat en llibertat en Sardenya i després d'haver vist i llegit tot un seguit de piulades, posts, comentaris i les capçaleres lleials: Avui, VilaWeb, El Nacional, etc. i les no tan lleials com Ara, així com un breu cop d'ull a la Caverna, em torno a reafirmar en la meva apreciació feta el mateix dia de la detenció:

Tenia la pinta de ser un cop d'efecte per acontentar la gentola feixista que pul·lula en tots els partits polítics espanyols. Un titular, un brindis i després no dir res quan el posen en llibertat. Són així. Hi ha gent així: 13TV i la resta. Vénen del franquisme on sempre s'han sentit còmodes: això està prohibit i això és obligatori. Llibertats no, ni parlar-ne! No és nou, és des de 1939.

Fets: La Delegada del Govern de l'estat es reuneix el dia abans amb el cònsul Italià. El zèl dels policies italians contrasta amb la lliberta amb què Puigdemont ha visitat França.


Però la foto no era suficient. El volcà de l'Illa de La Palma, m'ha fet recordar l'independentisme canari i l'atemptat que va patir a Algèria el seu líder, Antonio Cubillo. Pel mig, les clavegueres de l'estat amb Martín Villa (el d'Endesa) i el governador civil en temps dels fets del Papus. Hom diu que l'atemptat de Cubillo va ser el primer acte dels futurs GAL. Si avancem en el temps, ens trobem amb el Gal i el barroer intent de segrest de Segundo Marey.

Aquí tenim la connexió: ensumo que algú ha desplaçat policies espanyols amb la col·laboració d'algun "amic" italià. El propòsit seria un cop d'efecte: detenció, cap al jutge sord o amb cataractes i a punt de jubilar-se que no està al cas de les euroordres i abans que ningú digui res, el MHP Carles Puigdemont en safata al Suprem. Però, no. No els hi ha sortit bé perquè abans que arribessin a comissaria, la notícia ha corregut per tot el món gràcies a Internet i gràcies que no estem en el 1936.

Potser us sembli exagerat, però Espanya segueix sent la de "Bienvenido Mr Marshall" que no sap res de llengües estrangeres perquè doblen fins als telediaris!

© Manel Aljama (setembre 2021)
Escriptor, Comunicador, Proveïdor de Continguts Digitals i Formador de Tecnologies

© Imatge: Mortadelo y Filemón, de Francisco Ibáñez. 

 

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris