I "La cuinera" va visitar Sabadell


En la nota de premsa, l'escriptor de Sabadell, Manel Aljama explica al assistents la darrera novel·la de Coia Valls, "La Cuinera".


La Cuinera
Com va passar al Mercader, al inici de la crisi, penso que “La Cuinera” arriba en un bon moment i ja veureu perquè. El personatge, La Constança (crec que el nom li escau),  pot ser també un símbol de tot un poble o potser de gent de carrer.  Gent necessitada d'il·lusions i de mantenir-les. De rebel·lar-se contra la injustícia, de voler fer allò que de debò ens agrada quan encara hi som a temps per capgirar el destí. De llibertat, de ser un mateix. Constança és també instint de supervivència, d'esforç i de sacrifici, encara que el preu que s'hagi de pagar sigui molt alt. I malgrat l'orgull, Constança també és solidària i de vegades innocent. Però aquesta innocència combinada amb l'orgull són necessàries per sobreviure en un sistema fet i desfet per homes on les dones queden excloses de la vida activa, dels honors i els titulars de la premsa. Això i molt més representa  la Constança.

L'Autora
Novella infantil i juvenil: “L'ombra dels oblidats”.  “La Princesa de Jade” (2010), premi Néstor Luján de novel·la històrica. El Mercader (2012) premi dels Lectors Illa dels Llibres, Premi Millor novel·la en català de Llegir en cas d'Incendi, Premi millor novel·la històrica de la Web de Novel·les Històriques. Traduïda a diversos idiomes i adaptada al teatre. “Les Torres del Cel” (2013) i ara una cuinera del segle XVIII, que podia ben be ser identificada com tot un poble.

(c) Foto Diari de Sabadell, 5 d'abril de 2014

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris