divendres, 3 de gener del 2020

Roda de Premsa Tiana Negra 2020


Tiana Negra 2020: Vuitè festival de novel·la negra catalana
17 i 18 de gener de 2020

El festival Tiana Negra arriba a la seva vuitena edició amb nova directora, Anna Maria Villalonga, i nova alcaldessa de Tiana, Marta Martorell. Després d’un cicle de set festivals amb un gran èxit, Villalonga agafa el relleu amb algunes novetats però intentant mantenir l’essència d’un festival pioner i de referència de la literatura negra en català. Entre les grans novetats d’aquest any hi ha un espai dedicat a la poesia negra, la recuperació d’un espectacle teatral a càrrec d’una de les companyies locals, i el Concurs de relats negres amb els estudiants de l’Institut de Tiana. Aquest serà també un festival d’homenatges, el dedicat a l’escriptora Isabel-Clara Simó que inaugurarà el festival, i el dedicat a Andrea Camilleri, mort l’estiu passat, un acte que tancarà l’edició del 2020. De nou passaran pel Tiana Negra els principals noms de la literatura negra en català, en una vintena d’activitats, que ompliran dos dies d’un festival consolidat i que marca el tret de sortida a l’any literari negre.

Tiana Negra és com casa meva. Per tant, trobar-me ara amb el desafiament de fer-me’n càrrec representa molt per a mi. Només espero estar a l’alçada, perquè en Sebastià Bennasar ha deixat el llistó molt alt.” Anna Maria Villalonga.

Anna Maria Villalonga ha agafat el relleu a Sebastià Bennasar en la direcció del Tiana Negra amb molta il·lusió i responsabilitat. El festival del 2020 se celebrarà els propers  17 i 18 de gener i omplirà per vuitè any consecutiu la Sala Albèniz del Casal de Tiana amb el millor de la literatura negra en català. Amb un quinzena d’activitats, i amb la participació un any més dels autors més destacats de la literatura negra actual i de les editorials més destacades del gènere. També s’estrena al Tiana Negra la nova alcaldessa Marta Martorell, que creu que el Tiana Negra fa que el poble sigui un referent en l’àmbit de la cultura catalana i que acosta la literatura als vilatants i vilatanes.

“Crec que el tret diferencial de ser un Festival únicament en llengua catalana i que es faci a Tiana ens aporta ser referents en l'àmbit català i això sempre és un repte en l'àmbit municipal, molt difícil d'aconseguir. Però a la vegada, crec que poder donar a conèixer la literatura, entre els nostres vilatans i fomentar la lectura en el món digital en el qual estem vivint és tota una gran aportació pel poble de Tiana. Fomentar lectors i lectores és fomentar coneixement i cultura. 'Un bon llibre no és aquell que pensa per tu, sinó aquell que et fa pensar' James McCosh”. Marta Martorell, alcaldessa de Tiana.

El proper 9 de gener celebrarem una Roda de premsa de presentació del festival a la Llibreria Laie. Us deixem la invitació i us hi esperem a tots i totes!

 La Vall Fosca és un dels protagonistes del Tiana Negra 2020 amb dues novel·les ubicades en aquest gran enclavatge. Hem parlat amb David Marín autor de El purgatori ambientada a la Vall Fosca i hem parlat de la novetat La memòria de la Vall Fosca. També us deixem els enllaços amb l’entrevista que vàrem als autors Joan Carles Ventura, Tuli Márquez i Maribel Torres i  a la nova directora Anna Maria Villalonga i a l’alcaldessa Marta Martorell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per causa dels recents atacs de missatges publicitaris, els comentaris necessiten verificació.