Imatges amb història: Anaïs Nin per William Rivera-Martell

 

Anaïs Nin foto Emile Savitry Photographe

 

Anaïs Nin

Era una dona que escrivia explícitament sobre el sexe des del punt de vista femení; adorada per alguns, odiada per molts i incompresa per la majoria.

Anaïs Nin va néixer a França, un dia com avui de 1903, de pares cubans-espanyols. A onze anys el seu Pare abandona la Família. Això la va marcar per a la resta de la vida. Els Diaris es van iniciar com una carta adreçada al seu Pare, amb qui no va tenir contacte durant els 20 anys següents i amb qui va mantenir una relació d'incest.

A dinou anys aconsegueix una feina com a model i ballarina de flamenc i es casa a Cuba, amb el banquer Hugo Guiler, amb qui marxa a París. El 1930 publica el seu primer llibre, un assaig sobre D. H. Lawrence, i un any després coneix Henry Miller, amb qui inicia un apassionat romanç. Allí coneix Antonin Artaud, Moricand, Lawrence Durrell i se submergirà en el plaer, i de vegades el dolor d'homes i dones.

La seva primera novel·la, "La casa de l'incest" apareix el 1936.  El 1939 emigra als EUA i allà es converteix en la primera Dona a explorar el món de la literatura eròtica. Apareixen així "Delta de Venus", "The four-chamber-heart", "Una espia a la casa de l'Amor", i "Collage". Però els seus transgressors Diaris, on desfilen els Intel·lectuals i Artistes més famosos de la seva època, des de Dalí i Gala, Carpentier, Chaplin, Cortázar, i Tanguy, entre altres, publicats a mitjans dels seixanta la consagren com una Icona de l'Alliberament Femenina, estimat per Dones joves que veien en primera persona com una Dona podia fer-se un lloc en un món dominat pels Homes a la Literatura.

Va ser acusada de narcisisme, sociopatia i perversió sexual. Va reflectir el fet íntim de la nostra Humanitat, com Proust, Joyce o Miller des d'una Consciència Femenina en la recerca d'una idea que el defineixi, una interpretació abstracta sobre la necessitat i la inquietud Existencial, a través de la Llibertat de la seva pròpia Vida i les seves Paraules ...

© Text de William Rivera-Martell a Quora traduït per per Manel Aljama (març 2024)

© Imatge Anaïs Nin foto Emile Savitry. Photographe

 

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris