Les agències literàries locals

 


 

Parlem d'agències literàries espanyoles

La funció d'una agència literària hauria de ser tan senzilla, efectiva i pràctica com la que fa la representació d'un futbolista. Qui representa un jugador "sap" com juga i intueix el recorregut que pot tenir, mentre que un representant literari només es mou per les xifres de venda del darrer llibre de l'autor. En el cas de les agències literàries locals es limiten a fomentar els autors més coneguts i que, per tant, venen de manera fàcil (sense cap esforç), sovint sense tenir ni idea de com escriu o quina projecció pot tenir.

Parlo del futbol, perquè els d'aquest negoci que no esport arrisquen quan els "cazatalentos" van a mirar nois que destaquen entre els de la seva edat, però que només es pont intuir l'evolució que tindran aquestes "promeses". En el cas de la literatura, no existeix que jo sàpiga el risc de buscar autors en les noves xarxes com Wattpad, Sweek o Commaful. Em refereixo a buscar-los abans que publiquin pel seu compte.

Al final, escriure una novel·la és com escriure amb el propòsit mínim que el lector empatitzi i gaudeixi amb el que llegeix. Sacsejar el lector. Això fan els llibres que fan bones preguntes, en comptes d'intentar cobrir-nos amb respostes.

© Manel Aljama (gener 2024)
Escriptor, Editor, Podcaster, Creador de Continguts i Formador de Tecnologies 

© Imatge generada amb IA https://lexica.art/prompt/0c54bd49-66aa-4ab2-b097-e2b77dc05f5f

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris