Monkey see monkey do

 

Monkey see, monkey do by Manel Aljama- Photo by Nicola Tolin on Unsplash

Els micos acostumen a repetir tot el que fa l'home i ho fan per imitació. Els sistemes educatius en general i els massa intervinguts pel govern de torn, en especial, tendeixen a fer que els nens perdin la seva capacitat creativa i APRENGUIN a imitar al professor, a fer el que fa ell, tal com fan els micos.  

Fa poc s'ha sabut el resultat de l'informe PISA pel que fa a Catalunya. Tothom ha dit la seva i els responsables del sistema educatiu han llençat pilotes fora de manera contradictòria: mentre la línia de govern consisteix a transmetre "els immigrants són molt bons", la consellera d'educació ha deixat anar (després l'han feta rectificar) que: "la culpa és dels migrants".

Segur? Una cosa és obrir les portes de bat a bat a ciutadans estrangers sense exigir un MÍNIM d'integració que pot consistir en coneixement de la llengua i respecte a les lleis del país que els acull, i informar-los que en cas de cometre delictes, la seva estada entre nosaltres S'HA ACABAT i punt. Una cosa ben diferent, és que ni les escoles, ni els professors i ni tampoc el departament, se'ls acudeix la divisió de l'alumnat per nivells de coneixement, com ha fet França tot just ha vist l'autèntic desastre que significa primar "habilitats" i no "coneixements".

Són massa anys, més de trenta que es va implantar aquest sistema educatiu on tocar-se el nas, per exemple, és considerat una HABILITAT i està per sobre de saber llegir i escriure amb correcció.

També aquest sistema ha permès que qualsevol amb possessió d'un títol i no cal que demostri vocació o habilitats pedagògiques, ganes d'ensenyar, etc., accedeix a un lloc de treball públic on "només" haurà d'enfrontar-se a pares que han delegat la seva obligació d'educar els fills en el sistema públic d'ensenyament que és una cosa ben diferent.

Per acabar-ho d'adobar algunes formacions polítiques amb ministres infantilitzats creuen que plantejar a nens temes com el canvi climàtic o la identitat sexual, que tot just encara juguen com a nens que són, fa bé i els prepara per al futur. Què podran resoldre aquests nens que són adoctrinats i a qui roben la seva infància si no tenen els CONEIXEMENTS mínims per resoldre el més essencial?

© Manel Aljama (desembre 2023)
Escriptor, Editor, Podcaster, Creador de Continguts i Formador de Tecnologies

© Photo by Nicola Tolin on Unsplash

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris