El meu mur, la meva pàgina

 

Manel Aljama "El meu mur" - Photo by RetroSupply on Unsplash
Photo by RetroSupply on Unsplash

 

També podria afegir "El meu perfil", però no ho he fet perquè em sembla que queda prou clar. I també pot ser la resposta a algun comentari poc respectuós amb els continguts que publico, insisteixo, al meu mur.

El meu mur, la meva pàgina, és el lloc digital on com és obvi, penjo i comparteixo el que em sembla més interessant. Quan comparteixo contingut, no ho faig pensant en cap usuari en concret. Tampoc signo ni faig cap apropiació del contingut d'altres que comparteixo al meu mur. No és meu, el comparteixo i punt. Darrerament, sembla que algú dels que em visita no té clar aquest tema i em fa, no tan sols autor, sinó responsable! Es veu que cal que la gent que em visita llegeixi una mica més.

El fet que el meu contingut no agrada gens ni mica, és cosa meva i té una fàcil solució. Si qui em visita no se sent a gust amb el contingut que comparteixo, no té per què perdre el seu temps en fer comentaris, observacions o correctius que queden fora de lloc perquè es tracta del meu mur. Res més.

Per què insisteixo tant en "el meu mur"? Poso un exemple: vostè va pel carrer, veu l'aparador d'una botiga que no li agrada, per cas entra dins a dir-los, "ep, no m'agrada gens això, posi allò altre!" Oi que és de mala educació? Doncs és el que alguns lectors, potser despitats, fan quan deixen una opinió que no toca quan excedeix els límits de "no estic d'acord per aquest argument", i esdevé una mena de sermó o correcció.

Si algú se sent insultat per la meva publicació, com per exemple una senyora l'altre dia: "me trata de tonta", si jo no m'he dirigit pas cap ella ni cap a ningú quan he compartit una cita atribuïda a Albert Einstein que el que parla és d'ignorància i no pas de "tontos". Aquesta mateixa senyora, s'adona que el seu comentari és impertinent i maleducat i llavors, en comptes de no fer-lo, introdueix el component de broma. És la manera com una generació educada en el sistema memorístic i autoritari tracta tot allò que ignora, amb la burla i el menyspreu. 

© Manel Aljama (octubre 2023)
Escriptor, Editor, Podcaster, Creador de Continguts i Formador de Tecnologies

© Photo by RetroSupply on Unsplash

 

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris