La Troballa

 

 

Aquell descobriment va trasbalsar els fonaments de la societat fins al punt de fer-la dubtar de la seva existència.

 

ES TRACTAVA d’una reunió ultrasecreta al Ministeri de la Nova Història. Tan sols un nucli molt reduït i selecte de la cúpula dirigent. Tots els presents havien empal·lidit en el moment de llegir la convocatòria. Era un assumpte molt delicat, perquè feia trontollar els fonaments i l’estructura de NovaTerra. Les veus més bel·ligerants posaven en dubte l’autenticitat del descobriment que havien fet Holmes i Watson, aquells dos arqueòlegs que ara seien davant del selecte tribunal.

Carter i Lewis, sempre rivals, però en el fons amb un profund coneixement de la història de NovaTerra formaven part d’aquell tribunal científic. Carter no havia gosat ni tocar aquell «descobriment», Lewis, en canvi, sí. I s’havia format una idea. Les normes del Ministeri eren ben clares al respecte: calia emetre un veredicte que fos unànime. A més, aplicant de la manera més estricta la llei, aquell objecte havia de ser destruït i el seu registre eliminat. NovaTerra era perfecta i havia nascut d’una Terra corrompuda i decadent que formava part de la prehistòria i per estudiar-la, calia un permís especial de les autoritats acadèmiques, a part de passar un examen científic davant del tribunal de Ministeri de la Nova Història.

El president del tribunal obre el judici.

Senyors, avui és 1 del primer mes de l’any 200 de la Nova Era a NovaTerra. Ens hem reunit a petició del cap del Departament d’Arqueologia. Com han pogut vostès llegir en la convocatòria la troballa que diuen haver fet, els dos acusats aquí davant, Jack Holmes i el seu ajudant, Roger Watson, trenca totes les línies vermelles de la nostra societat. Els hem citat perquè ens aportin proves que el seu «descobriment» —en fa una pausa per respirar— és autèntic i no es tracta de cap falsificació. Té la paraula qui farà de fiscal, Howard Carter, per afegir més dades al respecte.  CONTINUA A L'AIXETA AMB SUBSCRIPCIÓ: https://el-viatger-de-les-lletres.aixeta.cat/ca/posts/la-troballa

© Manel Aljama (setembre 2023)
Escriptor, Editor, Podcaster, Creador de Continguts i Formador de Tecnologies

© Photo by Grianghraf on Unsplash

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris