Manca de Rigor - I

No fa gaire, Clara Ponsati declarava als mitjans que un dels problemes que té l'independentisme és que es treballa molt poc: Es treballa poc i ERC-Junts-CUP no són eines útils Ha posat el dit a la nafra, doncs. Em permet fer un altre article de la sèrie Franquisme Residual.

Aquest article pertany a la sèrie "Franquisme Residual", com els dedicats amb anterioritat a la paga extra, els sindicats, els títols universitaris signats pel cap de l'estat, el doblatge, "reservado autoridades", l'horari comercial i laboral, l'empresonament d'artistes, "els reis mags", els funcionaris, l'atenció al client entre altres.

Tant se val que sigui un operari que un gestor comercial, si falta a la feina sense justificació, perd el sou corresponent i rep una mena de "medalla" en el seu expedient. Quan treballava per a una multinacional, viatjava en bons avions i dormia en bons hotels, tot amb bona relació qualitat/preu. També havíem d'informar si la qualitat mereixia el que pagàvem. En totes les empreses amb què he col·laborat he tingut un full de despeses. En unes em pagaven un fix i en altres, exactament l'import declarat. Tot això amb tiquets i rebuts. És clar que faltaven alguns comprovants, però sempre d'imports molt baixos. Mai he tingut cap problema. Però, diputats, senadors, regidors, consellers, assessors..., la llista és molt llarga, cobren de manera íntegra el seu sou sense haver de justificar les absències i sovint, les seves dietes sense viatjar. Algú té dubtes. Un president de govern espanyol ignorant en idiomes (com els seus predecessors) es permet dir que ara no hi ha temps per parlar de segons què perquè les prioritats són unes altres. Això ha estat així des dels temps del darrer dictador militar. Que poc que treballen!

© Manel Aljama (març de 2022)
Escriptor, Comunicador, Proveïdor de Continguts Digitals i Formador de Tecnologies  

© Photo by Zhang Kenny on Unsplash

Articles citats:

https://www.vilaweb.cat/noticies/clara-ponsati-un-dels-problemes-que-te-especialment-la-politica-es-que-es-treballa-molt-poc/

https://www.elnacional.cat/ca/politica/ponsati-independentisme-encallat-avisa-junts-erc-cup-no-eines-utils_723300_102.html 
 

 

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris