dimarts, 22 de març del 2022

Els tribunals tomben l'ordenança de ZBE de Barcelona


El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat l'ordenança-Colau de ZBE (Zona de Baixes Emissions). Bona notícia. No sabia quina etiqueta posar a aquest escrit: Falta de Rigor ## o Franquisme Residual ##; aquesta etiqueta em sembla millor.

Si el lector no està al cas, fem un breu resum de fets: Els nivells de contaminació de Barcelona són altíssims, hi ha compromisos adquirits en contracte amb la UE que fa anys que no es compleixen i pels quals Espanya rep sancions de manera habitual (cal dir que Barcelona no és l'única ciutat de l'Estat), l'estat s'encarrega de descomptar dels diners d'inversió que dedica a Barcelona la part corresponent a les sancions. Llavors, amb un decret (aquí mano jo), obliga la gent a canviar de cotxe si vol circular per la ciutat. Digne d'altres temps. 

Per descomptat, els creuers, el trànsit aeri, les xemeneies, les furgonetes antigues... no contaminen; tan sols els "turismes", molts d'ells amb l'etiqueta "eco" comprats fa més de deu anys. Hi ha una casta que pot canviar de cotxe, si cobra sou de polític, assessor de polític, comissionista, gàngster o traficant de persones i substàncies prohibides. Transport públic per decret! Quin?, el de rodalia de RENFE de fa trenta anys (ho va fer Mercè Sala el 1992) que ara ha esdevingut obsolet i merdós, amb freqüències i recorreguts inadmissibles si el que es vol és que el ciutadà deixi el cotxe. FGC tenia un bon servei, però pateix estancament: els trens van plens i la neteja ja fa temps que fa figa. Sí això és cosa d'un altre article: urbanitat, educació, vigilància...

Així està el tema. M'he deixat que tant l'alcaldessa actual, la Colau com els seus predecessors, han aprofitat el dia sense cotxes per fer servir el cotxe oficial, hi va haver un en concret que es va molestar per la pregunta que li va fer el periodista del mitjà oficial. Així es manté el franquisme sense Franco.

© Manel Aljama (març de 2022)
Escriptor, Comunicador, Proveïdor de Continguts Digitals i Formador de Tecnologies  

© Imatge publicada per Vilaweb

Articles citats: https://www.vilaweb.cat/noticies/el-tsjc-anulla-lordenanca-de-la-zona-de-baixes-emissions-de-barcelona/

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per causa dels recents atacs de missatges publicitaris, els comentaris necessiten verificació.