El teletreball que fa treballar més

Llegeixo en Xataka un testimoni d'un treballador, millor dit, d'un teletreballador que amb el nou sistema treballa una mitjana de tres hores més per jornada... No li cal moure's de casa i en principi estalvia en temps, transport i menjar.

He teletreballat i he venut solucions de teletreball des de fa vint anys. Adaptar-se al teletreball és també qüestió de cultura, de saber dir "NO", de ser organitzat. Qui és desorganitzat a la feina presencial, per exemple: arriba cinc minuts tard i baixa a prendre un cafè..., torna tard i surt a esmorzar (els vint minuts) cap a les onze del matí i torna cap a les 12..., surt a dinar passades les dues i torna al seu lloc de treball, uns minuts passats de les 5 i és clar, a les 21 hores encara és a la feina..., ho serà també al teletreball.

Aquest article pertany a la sèrie "Franquisme Residual", com els dedicats amb anterioritat a la paga extra, els sindicats, els títols universitaris signats pel cap de l'estat, el doblatge, "reservado autoridades", l'horari comercial i laboral, l'empresonament d'artistes, "els reis mags", els funcionaris, l'atenció al client entre altres.

Ens trobem en el mateix punt. Vivim en un estat que no és de lliure capital, vull dir que les empreses no creixen i cauen, sinó que les empreses que són a dalt de tot, són les mateixes des d'anys i panys, perquè si va malament, el govern de torn deixa anar diners per tal que es mantinguin, com en l'època del dictador. A més, estendre el teletreball amb sindicats falangistes ancorats en el segle XX, no funciona bé. Conec moltes empreses on no han adoptat torns i teletreball que milloren de lluny les condicions laborals i familiars, perquè els "delegados" o millor dit, "los enlaces", s'hi han oposat. Així, què volen?

© Manel Aljama (març de 2022)
Escriptor, Comunicador, Proveïdor de Continguts Digitals i Formador de Tecnologies 

© Imatge de TRESOR69 en Pixabay

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris