dilluns, 14 de març del 2022

Com en la roda d'un hàmster

Aquest cop no ha estat el paper higiènic, però el comportament histèric i de saqueig dels supermercats de la vora no ha canviat. Ha estat el mateix. Amb la guerra entre Rússia i Ucraïna tenim garantida la pujada del preu de cereals, pinso i carn. També tenim molts números per a la rifa d'una fam, en principi prevista per una pujada de preus, no per la guerra sinó per collites minses pel canvi climàtic, escassetat de materials necessaris per envasar i pujada de preus de combustible plegats. No m'ho invento, ho vaig veure fa un parell d'anys en un canal d'experts en borsa i ho he contrastat amb gent que s'hi dedica al negoci de la pasta.

Divendres 11 a les 17 hores al supermercat on anem hi havia paper higiènic, però no quedaven ni galetes, ni farina, ni arròs, ni llegums cuits ni oli... (Els supermercats neguen risc de desabastiment arran d'una aturada de transportistes) També veia els carros plens de bosses de patates fregides i d'altres productes per fer "pica-pica".

El fet de preveure aquestes catàstrofes hauria de servir per millorar el nostre comportament social i no pas per repetir escenes de desordre i pànic com es van viure a l'inici dels confinaments d'aquesta pandèmia que per cert a la Xina ja hi ha un nou confinament d'un nou brot...

© Manel Aljama (març de 2022)
Escriptor, Comunicador, Proveïdor de Continguts Digitals i Formador de Tecnologies  

© Photo by Richard Burlton on Unsplash 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per causa dels recents atacs de missatges publicitaris, els comentaris necessiten verificació.