Paguem impostos


Sorprèn que un ajuntament cobri hores de conserge a una entitat cultural que té el privilegi(?) de disposar de franc de l'espai que l'administració li cedeix. Els particulars que també paguen impostos de la mateixa manera que els funcionaris reben el seu sou i complements, han de pagar si volen fer servir per exemple alguna sala d'un centre cívic.

Recordo una anècdota en la biblioteca del barri, l'última que es va inaugurar a la ciutat. Llavors, vaig preguntar per fer una presentació i van treure uns formularis i em van dir un preu, uns quatre-cents euros! No feia cara de banquer. No sé què em va veure aquella empleada o directora. Més tard, vaig saber que les biblioteques de la Diputació de Barcelona no cobraven als autors per fer servir la sala per una presentació.

Qui escriu aquesta publicació no rep ni un cèntim pel programa de ràdio setmanal que fa en una emissora municipal des de fa quatre temporades. No reclamo un sou, sinó una compensació pel temps dedicat. No patiu, ja tenen una llei que prohibeix a les emissores municipals "competir" amb les grans cadenes monopolístiques de manera que en la pràctica, les emissores públiques són organismes al servei del govern municipal on els col·laboradors externs som les cireretes que fan bonic.

Vist el panorama, qualsevol acte cultural, sigui una presentació, un debat, etc., el faré en llocs com "el bar Manolo" un dia que no tingui futbol, així el del bar podrà fer calaix i tirar endavant amb les consumicions de la gent de la cultura que no pot fer servir d'espais que paga amb els seus impostos.

© Manel Aljama (novembre 2021)
Escriptor, Comunicador, Proveïdor de Continguts Digitals i Formador de Tecnologies

© Photo by Markus Winkler on Unsplash

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris