RESERVADO AUTORIDADES


 

La crítica va implícita en l'exercici de qualsevol activitat humana

Una mostra més del franquisme persistent és el cartell "RESERVADO AUTORIDADES" que encara es pot trobar a les tribunes de molts estadis de futbol, fins i tot traduït al català: RESERVAT AUTORITATS. No sóc un expert en llenguatge administratiu català, encara que he treballat en un parell d'ajuntaments i puc dir que això és una castellanada. Nosaltres tenim Alts Càrrecs i a la xarxa podeu trobar guies d'estil pel tractament d'alts càrrecs. "Alts Càrrecs" i no pas "autoritats".

Si això persisteix en l'àmbit dels rètols informatius, per desgràcia també persisteix l'autoritarisme en el comportament d'alcaldes, diputats al parlament, presidents, secretaris i membres de meses i de govern de la Generalitat, regidors i el president. Posaré un exemple:

En comptes de posar-se a treballar, administrar i gestionar la "res publica", es dediquen a justificar perquè no fan allò que havien dit, sovint tirant pilotes fores, carregant amb els que hi havia abans que ell o ella arribessin i respondre
qualsevol crítica amb un atac .

Ignoren que la crítica va implícita en l'exercici de qualsevol càrrec o professió. Per cert, cobren bé i necessiten contractar assessors (es veu que no ho dominen tot...), cobren per no administrar, per no donar la cara i per no retre comptes als ciutadans que els han votat. No, a tot arreu no és igual, aquí ho permet "La Llei", la mateixa que perdura des de fa gairebé un segle.

© Manel Aljama (agost 2021)
Escriptor, Comunicador, Proveïdor de Continguts Digitals i Formador de Tecnologies


© Foto: Mariano Esbrí (Filckr)

 

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris