La paga extra

A l’estat espanyol (que es creu modern) encara persisteix “la paga extra” que la majoria ignora que és el resultat del sou de l’any dividit per 14.


A l’estat espanyol que presumeix de modernitat (sic) perquè aprova lleis “avançades” com per exemple la del matrimoni gai, persisteixen lleis i costums no tan modernes com per exemple la llei hipotecària, el delicte de sedició o la impunitat en cas de violació dins del matrimoni, i no parlem de la violència amb animals anomenada pels seus governants com  “cultura”. 


En temps del dictador militar i a la vista que havien destrossat l’economia i el país estava aïllat van dictar una llei que ordenava que el pagament de dues pagues extres als productors (no es podia dir ni obrers ni treballadors) espanyols: una, el dia 18 de juliol i una altra per la festa del Nadal. Pretenien així incentivar el consum. 


És probable que alguns empresaris fessin cas i el préssec, també. La resta ho va arreglar: dividir el sou d’un any entre 14. El pitjor de tot és que encara hi ha qui s’ho creu això de “tengo paga doble”. No es pot ser més idiota:  cobres menys cada mes i et fan anar a buscar crèdits, després quan reps la paga l’esmerces en pagar deutes (perquè cobraves menys cada mes) o un munt de menjar per convidar i aparentar la gent al desembre…



Sí, encara hi creuen, per exemple els sindicats que ho posen als convenis i és un costum això de dividir el sou per catorze! Ara no parlis d'implicar-se en objectius per guanyar una autèntica paga extra, reduir el vandalisme contra les màquines de cafè i brioixeria, deixar de robar paper higiènic o de fotocopiadora, no, això no! Mai! Què volen, doncs?

 

© Manel Aljama (agost 2021)
Escriptor, Comunicador, Proveïdor de Continguts Digitals i Formador de Tecnologies


© 
Photo by Blogging Guide on Unsplash

 

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris