Sóc. O potser ja no

 


Despertà en una habitació d'hospital tot envoltat de gent que semblava que coneixia. I, tanmateix, es va mostrar distant i esquerp, com desconfiat. Eren molts, tants que sentia com si l’hi faltés l’aire.

"No em podia negar. Tots em van incitar que ho fes. Però,  ara no sé què era el que havia de fer. Era un deure ciutadà. Déu meu! No puc recordar res. Ni tan sols sé què vaig prendre per a sopar ahir a la nit! No sé qui són tota aquesta gent. D'on han sortit? Per què em miren així? Em fan por!" —Pensà.

Els presents, que envoltaven el seu llit, es movien com de forma coordinada i competien per amanyagar les seves extremitats. L'home va intentar escapolir-se, però el tub del sèrum i unes oportunes corretges no li permetien gaire llibertat.

L’enrenou de la gent s’acabà quan un home vestit com si fos un cirurgià entrà per la porta. Anava embotit en un uniforme verd, amb gorra i màscara i era difícil d’identificar. Duia a la mà una carpeta de pinça amb l'informe mèdic. La gent, expectant, va fer un passadís per al nouvingut que es va acostar al llit. Mirà amb duresa a l’esquerra i a la dreta perquè la gent fes encara més espai. Una bafarada d’aire, encara calent, va alleugerar l’home del llit. El metge llambregà l’informe, amb gesticulacions que semblaven part d’un cerimonial. A continuació, va mirar de dalt a baix al pacient que entre expectant i espantat esperava conèixer alguna notícia.

—Tal com havíem previst l'operació ha estat un èxit. Ja és vostè un ciutadà normal. Quan la cicatriu de l'implant estigui curada del tot, podrà tornar a casa seva. L'estat li està molt agraït —digué esbossant-ne un gran somriure de satisfacció.

Tot seguit es dirigí als visitants:

—Doneu-li ànims. Ja és un més entre vosaltres. Ja és un individu integrat a la societat i no recorda cap dolor ni cap plaer. Doneu-li ànims. Sobretot doneu-li ànims pel gran pas que ha realitzat.


© Manel Aljama
Escriptor, Editor, Podcaster, Creador de Continguts i Formador de Tecnologies

© imatge MGM 2001, A Space Odity 

Publicat al núm 73 (desembre 2018) de la revista La Tortuga Avui

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris