dissabte, 7 d’abril del 2018

Carles Rodrigo, Àngel Colomer i Ivone Puig, protagonistes de la 6a trobada d'escriptors d'Òmnium per Aleix Graell


Un professor, un espeleòleg i una antropòloga són els escriptors novells que Òmnium ha escollit per la sisena trobada d'escriptors. Òmnium Sabadell reuneix a tres autors sabadellencs que publiquen la seva primera obra aquest Sant Jordi. Es tracta de la 6a trobada d'escriptors que organitza l'entitat cultural destinada a donar a conèixer les noves plomes locals al públic lector. Les seves obres "I el taló de la sabata se li va trencar" de Carles Rodrigo, la guia de senderisme "Muntanyes Planes" d'Àngel Colomer i Ivone Puig, amb el seu A Sol Post s'han presentat a Sabadell en aquesta primera trobada amb lectors a la ciutat. Tots tres han mantingut el contacte amb els lectors per explicar les seves obres. Obres que per exemple, en el cas de la Ivone Puig, ha estat molt difícil veure en paper. "Va ser molt difícil que et llegeixin les editorials... entenc que els catalans som escriptors, jo entenc això, que un de cada dos escrivim", ha explicat l'escriptora i antropòloga a Ràdio Sabadell.

La seva segona novel·la, A Sol Post ha coincidit en el temps amb Cròniques de Xauen, un dietari de la seva vida al Marroc. Un dels impulsos perquè una editorial li publiqués el text ha estat el premi Vila de Cambrils a la narrativa Marítima de 2016. Els altres dos llibres, han estat autopublicats. "Actualment les empreses que fan autopublicació et permeten per una quantitat de diners assumible poder publicar la teva obra i amb la difusió que fas i els amics que la compren aconsegueixes recuperar o no la inversió que fas" explica Carles Rodrigo. En el cas de Colomer, per publicar la seva guia va caler anar a una editorial que estava disposada però que va desaparèixer i després va obtar per la autopublicació.

Els autors apunten que la seva realitat xoca amb el discurs dels grans grups editorials. Per Catalunya no es publica molt. "Portes un manuscrit i tens la sort que està ben fet i t'avancen 1.000 euros, o 2.000 si és un premi, no estem parlant de Planeta. Ara bé si travesses el Pirineu i ets un autor desconegut et diran que no et podem donar més de 25.000 euros... - apunta Manel Aljama, coordinador de la comissió de cultura d'Òmnium Cultural- Quina és la diferència? Allà es llegeixen molts llibres per habitant, aquí es compren teles." La trobada s'ha fet a la seu d'Òmnium Sabadell per poder presentar en societat els autors locals novells que sovint no tenen espais al circuit comercial de les editorials.

(c) Text Aleix Graell per a Ràdio Sabadell.

Enllaç: http://radiosabadell.fm/noticia/carles-rodrigo-angel-colomer-i-ivone-puig-protagonistes-de-la-6a-trobada-descriptors

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per causa dels recents atacs de missatges publicitaris, els comentaris necessiten verificació.