Llibre polèmic: El vigilant en el camp de sègol de J.D. Salinger


“If you really want to hear about it, the first thing you’ll probably want to know is where I was born, and what my lousy childhood was like, and how my parents were occupied and all before they had me, and all that David Copperfield kind of crap, but I don’t feel like going into it, if you want to know the truth.”

traducció deJM Fonalleres per a l'edició de Edicions 62:
"Si de debò voleu que us en parli, segurament la primera cosa que voldreu saber serà on vaig néixer, i com va ser la meva fastigosa infantesa, i què feien els meus pares abans de tenir-me, i tota aquesta porqueria estil David Copperfield, però no en tinc gens de ganes"

La sinopsi
Els dos llargs dies que Holden Caulfield, el jove protagonista, passa a Nova York són la seva fugida personal. Fuig del món dels adults, un món que rebutja, intentant protegir la seva infantesa, un territori pur que ja no és el seu. Holden Caulfield sap que s'està fent gran i que no pot deturar aquest procés natura l; es rebel·la i, volent actuar contra l'inevitable pas del temps, el noi opta per un camí incert i de difícil tornada...  (font: http://www.quellegeixes.cat/llibres/el-vigilant-en-el-camp-de-segol )

Un llibre molt polèmic. Lectura obligatòria en molts països des de fa bastants anys i un llibre que molts persotantges com l'assassí de John Lennon o els que van atacar al president Bush pare o Madonna diuen haver estat influenciats per la seva lectura.  La resposta a la seva lectura no sempre és positiva. Hi ha obres molt més actuals i que deixen "bon rotllo" i també tracten el tema de l'adolescent que se n'adona que està deixant de ser un nen.  Sento no compartir l'entusiasme de molts educadors per aquest llibre. Ha merescut una lectura compartida a QLL i és autor de culte de molta gent, quelcom tindrà. Us deixo una opinió a favor: http://viviendoennuestrocuento.blogspot.com.es/2014/02/resena-el-guardian-entre-el-centeno-jd.html

Activitats al voltant
Activitat de Què Llegeixes: http://www.quellegeixes.cat/lectura-colectiva/el-vigilant-en-el-camp-de-segol

Quins llibres apareixen a "El vigilant en el camp de sègol"? http://www.quellegeixes.cat/lectura-colectiva/capitols/quins-llibres-apareixen-el-vigilant-en-el-camp-de-segol
  • Dickens, David Copperfield
  • "Beowulf"
  • Isak Dinesen, Memòries d'Àfrica
  • Hemingway, Adéu a les armes
  • Scott Fitzgerald, El gran Gatsby

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris