Confidències d'una reina de Teresa Sagrera Bassa


Fragment:
 «Peronella quedà esmaperduda, no era aqeulla la mena de conversa que a ella li hauria agradat escoltar. No era una tòtila, però sí un pèl somiatruites, i tenia l'esperança que el comte de Barcelona s'enamorés d'ella en veure-la, o com a mínim que demostrés una mica més d'interés per la seva persona. Per confirmar-se es repetia un cop i un altre que ''l'acabaria estimant''»

Sinopsi:
Peronella d'Aragó, casada als catorze anys, amb Ramon Berenguer IV, un home endurit per les batalles i vint anys més gran que ella, descobrirà l'amor al costat d'un trobador, Guillem de Vila de Vilarasa. Instal·lada a Vila Maior, també descobrirà el poder de l'amistat amb la seva dama, la Loreto, però no quedarà allunyada de es intrigues entre nobles pròpies de l'època.

Opinió:
Sovint, i a certes llibreries, sota l'etiqueta de novel·la història, apleguen ficcions amb la història molt alterada per necessitats de la trama. Això és el que ha fet gairebé sempre el cinema de Hollywood. «Confidències d'una reina» no és una novel·la d'aquest tipus i sí que és una novel·la històrica.  Una ficció adaptada als fets històrics documentats. A més, l'autora ens aporta prou documentacio i justificacio que sovint trobem a faltar als altres llibres de ficció històrica.   Escrita amb un llenguatge modern, ple de descripcions amb tota la cruesa i poètica que l'autora ha estat capaç. I això, no és gens fàcil. Aquesta novel·la mereixia més i crec que ja ho té: es la primera novel·la finalista del Premi Néstor Luján de Novel·la històrica que es publica -fins ara només el guanyador tenia aquest «dret» i gràcies a l'empenta de la seva autora i l'ajut de les xarxes socials, aquesta novel·la no ha mort als pocs dies d''aparèixer sinó que viu en les rutes organitzades i en les representacions que es fan a l'escenari principal:  Sant Pere de Vilamajor.

Enllaços:
Ressenya:  http://app.laguiadereus.com/confidencies-duna-reina-de-teresa-sagrera/
Entrevista DracMayCat:  https://www.youtube.com/watch?v=8mmcY00k18M
Molt recomanable seguir les rutes, a través de Facebook o la web de http://www.vilamajor.cat

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris