Presentació Oficial de l'Associació En Negre


A la Biblioteca Vapor Vell de Barcelona es va fer la presentació de l'Associació En Negre,  nascuda l'any anterior.   Aquesta associació neix per fomentar la novel·la negra en català com ho va ser en el seu dia "Cua de Palla".   Catalunya sí que és diferent i de la mateixa manera que hi ha un bressol per l'automobilisme o pel jazz, sempre hi ha un interés per la novel·la cirminal.

Fruit d'aquesta empenta tenim els festivals i fires de caire negre: Tiana Negra,  Collbató Negre, Premi Crims de Tinta, segells editorials especialitzats i independents: crims.cat, llibresdeldelicteEditorial Meteora,  llibreries especialitzades (Negra y Criminal, Sommnegra) i per descomptat el festival BCNegra.

Al debat van assistir: Àlex Martín Escrivà (president en la veu de la vicepresidenta), Josep Forment, editor i director d' Alrevés Editorial  moderats per Empar Fernàndez.   I a la sala hi eren presents escriptors i seguidors del gènere:  Jordi de Manuel, Salvador Balcells, Marta Banús, Júlia Badal Castro, etc.

L'associació es proposa realitzar unes cinc activitats per any (juliol a juliol), gestionar un lloc web per centralitzar documents que siguin d'interès compost, fomentar els catàlegs d'autors, etc. etc.© pel text i la fotografia, Manel Aljama 

Publica un comentari a l'entrada

1 Comentaris

Per causa dels recents atacs de missatges publicitaris, els comentaris necessiten verificació.