Presentació oficial de Katalepsis de Maria Carme Roca


"Katalepsis" de Maria Carme Roca va guanyar Premi Joaquim Ruyra  2012 (premi que han guanyat entre d'altres Emili Teixidor, Jordi Serra i Fabra, Maria Barbal, Jaume Cabré, Oriol Vergés...) és un llibre per a tots els públics segons diuen diverses fonts i la mateixa autora. Molts dels llibres amb etiqueta "juvenil" de Maria Carme Roca són perfectament llegibles per adults i sense complexos.  El presentador, Jordi Cervera, va afegir que  Maria Carme Roca no és una escriptora per a tots els públics. Afegeixo que sí, és una escriptora pels amants dels bons llibres, dels llibres ben escrits.

El lloc triat, l'Abacus del carrer Balmes, és tot un exemple a seguir: cooperativa, llibres, jocs i educació. Hem sentir-nos amb orgull que encara tenim entitats al costat de la gent. 
Si tingués una editorial al meu càrrec o si un dia m'hi dedico, Maria Carme Roca és una escriptora que més d'un editor voldria tenir al meu catàleg.

No he llegit el llibre encara, ho faré haviat i pel que he fullejat, no em decebrà. Faré la corresponent ressenya.


Sinopsi: L'Eric pateix catalèpsia, una malaltia neurològica que el paralitza com si estigués mort, però que el manté conscient. Amb el seu amic Gerard treuen un profit molt perillós d'aquesta malaltia: busquen baralles a la sortida de les discoteques. Amb l'ajut de la cocaïna i la complicitat d'en Gerard, l'Eric es provoca atacs i fingeix morir. A l'institut, els seus companys no volen fer-se amb ells, i la Lara, la noia que li agrada a l'Eric, no li fa ni cas. Per venjar-se, l'Eric i en Gerard es proposen rebentar la festa de la nòvia de l'Alexis i fer el seu numeret particular. Però, com passa tantes vegades, fins i tot els millors plans fallen. Cosa no gaire recomanable quan estàs jugant amb la vida i la mort. (font Editorial La Galera)

Fitxa del premi Joaquim Ruyra: http://ca.wikipedia.org/wiki/Premi_Joaquim_Ruyra_de_narrativa_juvenil
Fitxa del llibre a La Galera: http://www.grec.cat/agora/out_fonsl.pgm?model=galera/ressenyanova.htm&ean=9788424647506

Manel Aljama (abril, 2013)

Publica un comentari a l'entrada

2 Comentaris