divendres, 19 d’abril del 2013

Presentació oficial de Katalepsis de Maria Carme Roca


"Katalepsis" de Maria Carme Roca va guanyar Premi Joaquim Ruyra  2012 (premi que han guanyat entre d'altres Emili Teixidor, Jordi Serra i Fabra, Maria Barbal, Jaume Cabré, Oriol Vergés...) és un llibre per a tots els públics segons diuen diverses fonts i la mateixa autora. Molts dels llibres amb etiqueta "juvenil" de Maria Carme Roca són perfectament llegibles per adults i sense complexos.  El presentador, Jordi Cervera, va afegir que  Maria Carme Roca no és una escriptora per a tots els públics. Afegeixo que sí, és una escriptora pels amants dels bons llibres, dels llibres ben escrits.

El lloc triat, l'Abacus del carrer Balmes, és tot un exemple a seguir: cooperativa, llibres, jocs i educació. Hem sentir-nos amb orgull que encara tenim entitats al costat de la gent. 
Si tingués una editorial al meu càrrec o si un dia m'hi dedico, Maria Carme Roca és una escriptora que més d'un editor voldria tenir al meu catàleg.

No he llegit el llibre encara, ho faré haviat i pel que he fullejat, no em decebrà. Faré la corresponent ressenya.


Sinopsi: L'Eric pateix catalèpsia, una malaltia neurològica que el paralitza com si estigués mort, però que el manté conscient. Amb el seu amic Gerard treuen un profit molt perillós d'aquesta malaltia: busquen baralles a la sortida de les discoteques. Amb l'ajut de la cocaïna i la complicitat d'en Gerard, l'Eric es provoca atacs i fingeix morir. A l'institut, els seus companys no volen fer-se amb ells, i la Lara, la noia que li agrada a l'Eric, no li fa ni cas. Per venjar-se, l'Eric i en Gerard es proposen rebentar la festa de la nòvia de l'Alexis i fer el seu numeret particular. Però, com passa tantes vegades, fins i tot els millors plans fallen. Cosa no gaire recomanable quan estàs jugant amb la vida i la mort. (font Editorial La Galera)

Fitxa del premi Joaquim Ruyra: http://ca.wikipedia.org/wiki/Premi_Joaquim_Ruyra_de_narrativa_juvenil
Fitxa del llibre a La Galera: http://www.grec.cat/agora/out_fonsl.pgm?model=galera/ressenyanova.htm&ean=9788424647506

Manel Aljama (abril, 2013)

2 comentaris: