dilluns, 15 de febrer del 2021

Quan va obrir els ulls, Catalunya encara hi era allà.

Postal d'ILC

Quan va obrir els ulls, els independentistes encara hi eren

El títol d’aquest bitllet, ho he agafat del microrelat més curt del món i crec que serveix per il·lustrar tant la conclusió, com el resum d’aquests tres anys inútils de: combatre amb la repressió, negar el procés, intentar minvar-lo amb arguments inútils, per part d’uns i de la divisió interna (que fa mala imatge fora del país),  de l’excés de por disfressada de prudència i d'innocència esperant un gest de qui al llarg de la història ha fet sempre el mateix i tenen poca cosa per oferir-nos, perquè fa més de 350 anys negant-se a negociar res(1). 

Conclusió

Ni Illa ha vençut; ni l’independentisme, ni tampoc els independentistes han desaparegut. Amb dos dits de front..., a l’estat li cal com a mínim seure a negociar. Una altra cosa és que tingui voluntat i o capacitat per entendre-ho i admetre-ho.

Segueixen menyspreant-nos o són pèssims jugadors de pòquer (d’escacs ja sabem des d’octubre de 2017 que no en saben… allò del colom que es caga en el tauler!)  Si jo fos a l’altre bàndol, hagués jugat les cartes de l’amnistia, dels permisos, d’oferir quatre preses de xocolata:  un hospital que mai es farà, reformar a fons el transport de rodalia (ara que el cotxe ho té molt més complicat a Can Colau)

Anàlisi del resultat

Cañada Real, Madrid - font Zarabanda.info

 

Tothom destaca el resultat obtingut per VOX. En alguna ocasió ja he dit (i no m’ho he inventat jo), que el populisme que practiquen PP, PSOE, Podemos i Cs no fa més que preparar el terreny al feixisme. No és nou: quina vestimenta duia el Borbó el 3-O? Posar un militar uniformat al capdavant de la lluita contra el virus…, visita de Sanches al Clínic amb un grapat de pistolers…, els hospitals de campanya per ensenyar la bandera bicolor! No recorden aquella Alemanya de finals del 20 i primers anys trenta amb els membres del partit nacionalsocialista uniformats donant engrunes als més pobres després de la Primera Guerra Mundial?

Així doncs, el fracàs escolar, el baix nivell de cultural, l’atur i la falta d'expectatives laborals, veure un dia sí i un altre també com es riuen d’ells, fan que s’acostin a la bandera i als suposats valors d’un passat idealitzat que no ha estat mai exorcitzat. A Catalunya hi ha dos pobles amb el 100% de vots per VOX.


La resta:

  • La baixada de Cs ha beneficiat PSOE i VOX 
  • La baixada de PP ha beneficiat VOX
  • El paper del PDCAT… ha perjudicat a Junts 

Documentació
(1) Cuba Espanya 350 negant-se a negociar http://elmon.cat/politica/espanya-350-anys-perdent-territoris-negar-se-negociar
Cañada Real: http://zarabanda.info/la-canada-real-galiana-un-barrio-marginal-de-madrid-aun-mas-excluido-por-el-coronavirus/
https://es.wikipedia.org/wiki/Ca%C3%B1ada_Real_(Madrid)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per causa dels recents atacs de missatges publicitaris, els comentaris necessiten verificació.