Commemhora 1920x2020 al mirall. La dona. Cultura i esports als anys 20



  • Aquesta xerrada forma part del programa d’efemèrides «1920x2020 al mirall», https://bibliotecavirtual.diba.cat/19... que vol analitzar els fets més destacats de la dècada dels vint del segle passat, com ara l’auge del feixisme, la popularització del cinema, el naixement d'escriptors destacats o l’arribada del sufragi femení.

  • Els anys 20 van suposar el despertar esportiu i cultural de les dones, que amb la seva empenta van canviar la societat que els havia estat assignada i es van atrevir a decidir per a elles mateixes. Maria Carme Roca ens proposa un viatge a aquella època, tan interessant com convulsa. Escriure La noia del club, una novel·la protagonitzada per una nedadora pionera, li va permetre fer recerca i descobrir quina era la situació de les dones que volien fer esport, dedicar-se a algun àmbit cultural, o, simplement, estudiar una mica per a guanyar-se la vida. Entitats pioneres com el Club Femení i d’Esports entre d'altres, van possibilitar que la dona pogués participar en activitats que fins llavors li havien estat vedades. La xerrada anirà acompanyada de material audiovisual.
  • Maria Carme Roca és una historiadora i filòloga catalana, des de l'any 1997 es dedica professionalment a l'escriptura. D'ençà d'aleshores ha publicat més d'una quarantena de llibres, molts dels quals adreçats al públic infantil i juvenil. “A Bàrcino” és la seva darrera novel·la.

Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona
Vídeo de 2020 de 50 minuts de durada.


#compartimcultura

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris