divendres, 13 de desembre del 2019

És més fàcil excusar-se que canviar res



“Els nous preus entren dins de la dinàmica europea de pujar tarifes als viatgers esporàdics” diu Pol Gibert, Tinent d’Alcaldessa de Sabadell a Diari de Sabadell (11-11-2019)

És fàcil dir això i fins i tot sembla veritat. I queda bé!  Però en parla de les tarifes, no del servei ni de la seva qualitat.

La darrera vegada que vaig anar a Londres, al desembre de 2013, el bitllet ordinari de metro entre les terminals de  l’aeroport de Heathrow i un lloc tan emblemàtic com Piccadilly que farem passar com Plaça de Catalunya tot i que les distàncies no són les mateixes, era d’unes £6 mentre que el d’anada i tornada costava unes 9£ amb una durada d’uns 45  minuts (Piccadilly Line). El mateix que triga la línia S2 de FCC entre Sabadell i Barcelona. Però si triem una altra línia (Elizabeth Line) en triga 30 minuts. No cal que parli del Heathrow Express que fa el trajecte en 15 minuts ni tampoc cal parlar de París. El preu és més alt, sí, però el servei, TAMBÉ.

Aprofito l’avinentesa per recordar el pèssim servei d’autobusos de TUS a Sabadell, en especial les freqüències, la utilitat de les línies i la sincronització amb la resta de mitjans de transport. Ferrocarrils de Catalunya amb les noves estacions tampoc s’escapa, perquè més estacions no implica millor servei. La freqüència és la mateixa de fa una desena d’anys com a mínim i ara el trajecte amb Barcelona dura més i amb el tren molt més ple, això sí, pagant més.

Ja sé que FGC no és competència de l’ajuntament, però les formacions polítiques que estan a l’ajuntament, estan al  Parlament i també a la Diputació i a tota l’àrea metropolitana. No valen excuses. I és que és més fàcil excusar-se que canviar res. Com voler fer rodes quadrades tot sabent que no funcionaran.

© Manel Aljama, desembre de 2019

1 comentari:

Per causa dels recents atacs de missatges publicitaris, els comentaris necessiten verificació.