dissabte, 24 de febrer del 2018

Presentació de "La lentitud de la mirada" de Joan Manuel Homar


Sovint, es diu que la poesia és la germaneta pobre de la literatura, però aquest divendres 23F de 2018 a la Llar del llibre de Sabadell no ho semblava: ple de gent. Pot ser que la causa estigui en la situació que tenim o pot ser que la gent tingui ganes d'escoltar quelcom diferent de les notícies de cada dia.

Uns presentadors de luxe: Antoni Carbonell (en substitució de l'escriptora Clara Soley), Jaume Aulet que veiem en la foto ensenyant el carnet d'Òmnium i reclamant el fet tan anormal que el president d'una entitat cultural estigui empresonat. Tots ells vinculats a l'ensenyament i no importa si s'han jubilat o no, perquè un docent de debò, ho és, tota la vida.

"La llengua és perillosa. Els nostres enemics ho saben" va dir Jaume Aulet. I tant que ho saben que des que es va fer la immersió lingüística no deixa d'estar sota sospita, com ho va estar la mateixa fundació de TV3. Va insistir que es presentava un llibre de poemes i no pas un "poemari".

Com acostuma a passar en les presentacions de poesia que he tingut la sort d'assistir, si els presentadors són tan bons com l'autor, ens llegeixen el llibre sencer. Amb sort, deixen un parell de poemes per a lluïment de l'autor. Això no és una crítica, és un agraïment per fer-nos passar una estona agradable.

"La lentitud de la mirada" ha estat premi Joan Alcover 2016 de poesia i ha estat publicat per El Gall Editor.

Foto: Manel Aljama. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per causa dels recents atacs de missatges publicitaris, els comentaris necessiten verificació.