Cinc consells per fer llegir els menuts de la casa



Encetem el nou curs amb cinc reflexions o consells pel foment de la lectura pels menuts de la casa.
  1. Lectura i obligació no fan parella.  És com intentar ballar samba amb les passes d'un tango.  La lectura no pot  ser “aquí un llibre, aquí un lector, d'acord, gràcies i fins demà”.
  2. Les preferències del lector han de ser respectades. Deixem allò de saludable o poc saludable pel menjar. Tan se val el gènere, l'important és la maduresa que s'adquireix quan tries la lectura o tens aquesta sensació.
  3. Un bon exemple, millor que mil paraules. Si tens bona fe i respectes les normes:  aturar-te als semàfors vermells, tornar el canvi que t'han donat de més, llences papers a les papereres...  Així, si sempre tens llibres a les mans, faràs escola.
  4. Cinema, teatre, anar a una llibreria, a una biblioteca. Sovint el llibre no entra en el  circuit de l'oci i queda relegat a ser activitat obligatòria escolar. A l'escola, però també hi ha estones d'esbarjo. Així, el llibre també pot anar com a diversió.
  5. Motivar la curiositat.  Joguines que ho fan tot, veure la tele estintolats al sofà...   NO es tracta de no deixar el diccionari, sinó de preguntar per llocs i ciutats, per nous coneixements que es puguin derivar de la lectura. Fins i tot d'un còmic.
(c) Acudit de Faro.
Podeu escoltar aquests consells a Llibres & Company del 13 de setembre de 2015 o fent clic en aquest enllaç

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris