Tot plegat molt trist

 


 

No tinc bola, ni cartes ni sóc futurista. Tant de bo m'equivoqui.

  • Són eleccions autonòmiques i el debat és d'autonòmiques. Amb l'amnistia que no és altra cosa que tancar el Procés i reconèixer que era il·legal.

  • Sense una única força, l'independentisme és mort. Barcelona, Sabadell, Terrassa, l'Hospitalet, Cornellà, Badalona, Santa Coloma... votaran per Illa. I si treus l'Illa i poses un peluix, també el votarien.

  • Els partits del sistema Junts, ER, CUP, Comuns, PS titllen Aliança Catalana de feixista. Això és un gravíssim error. Ficar feixisme i dreta liberal en el mateix sac és de ser molt curts de vista en política. Defensa el mateix que defensen forces com Junts, CDU o els conservadors britànics. I sí, resta vots a Junts, perquè lluita en el seu espai polític. Dic que és de ser curt, perquè primer Holanda i després Dinamarca, han tingut governs de dreta liberal que han hagut de dir les veritats sobre la immigració sense control i el que és pitjor, sense la integració en el nostre sistema de valors. L'any passat a Catalunya es van practicar 85 mutilacions genitals segons dades oficials. Els socialdemòcrates a Dinamarca mantenen la política de cordó sanitari pels immigrants sense a l'atur que no compleixin els requisits per romandre al territori. Els suecs s'ho miren preocupats i tiren l'exèrcit per entrar a segons quins barris...

  • Tornant a Catalunya: Sílvia Orriols: es desinflarà, perquè cada acte que faci fora de Ripoll tindrà tints negatius en la premsa i això espantarà el de vot de gent gran que només veu TV3 i s'estima "lo malo conocido". A més que es repeteix sempre el seu nom-extrema-dreta-violència-xenofòbia. Tot plegat una gran injustícia.

  • A Puigdemont el perjudicarà molt l'abstenció per frustració de no tenir una força independentista única i els vots que tregui Sílvia Orriols.

  • I al final, qui entri al despatx de presidència es trobarà una Catalunya molt pitjor de la que va trobar Jordi Pujol el 1980.

Si de debò defensen el mateix, per què van separats?

© Manel Aljama (abril 2024)
Escriptor, Editor, Podcaster, Creador de Continguts i Formador de Tecnologies

© Photo by Element5 Digital on Unsplas

 

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris