El pitjor escenari possible?

 

Photo by Arnaud Jaegers on Unsplash

Aquests xitxarel·los que ens han venut molt abans de l'1-O diuen ara que faran la DUI?

He triat el títol "El pitjor escenari possible?" perquè en què es produeixi el 12-M, serà el trist premi que rebrà l'independentisme català per entestar-se a anar dividits a unes eleccions on mana la Llei D'Hondt.

Les enquestes tenen un important defecte: no deixen respondre en català i no sabem com comptabilitzen aquells enquestats que es neguen a respondre en castellà. El dia 12 pot passar que la suma de vots de les quatre forces que diuen defensar la independència (Junts, ER, CUP, AC i Alhora) sumin molts més vots que la resta de partits, però com que el sistema de repartiment d'escons -que és el que interessa-, premia la llista més votada i "castiga" la segona i aquest càstig es fa més gran segons siguis, tercera, quarta o quinta força. És la Llei D'Hondt, el més que probable guanyador, serà PSC.

Hi ha doncs, la terrible possibilitat que un mes que presumpte corrupte, com és Illa, arribi a la presidència de la Generalitat, no amb 40 escons, sinó amb 56 i tot per culpa de la divisió de les forces dites independentistes. Si ER ha estat amb 33, ells poden acceptar una falca com la de Podem i fins i tot acceptar ER i formar el 3r "tristpartit". Vindria la "mandonguilla" i tota la corrua sociata a celebrar no la victòria, sinó la derrota més absurda de l'independentisme.

No, no i no. En unes eleccions regionals on Barcelona té 85 escons (més de la majoria absoluta que és 68) i les altres províncies, Girona 17, Lleida 15 i Tarragona 18, el que calia era una única força. Un cop més, decebut.
 

© Manel Aljama (abril 2024)
Escriptor, Editor, Podcaster, Creador de Continguts i Formador de Tecnologies

© Photo by Arnaud Jaegers on Unsplash

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris