El català en Europa (el pacte)

 

El català en Europa


El resultat obtingut per la proposta del català al Parlament Europeu era d'esperar. Ja ho havia avançat el passat agost Josep Costa: "L'oficialitat del català a Europa no és bufar i fer ampolles com ens han venut". Jo també m'ho esperava.

Tampoc l'actitud dels representants polítics catalans ajuda massa. Com deia la pàgina Santa espina, tant per la independència com per les relacions internacionals no cal tenir amics, sinó interessos comuns. Per exemple la CEE en el seu moment, la NATO. Molts independentistes-pacifistes posaran el crit al cel, però no sembla coherent. Posaré un exemple. Imaginem una escala de veïns on els veïns tenen organitzat per torns la neteja i vigilància de l'escala durant les nits de manera rotativa. Per premiar aquest sacrifici fan una festa mensual per mantenir la convivència. Oi que no sembla gaire ètic apuntar-se a la festa i no voler saber res de la vigilància i la neteja?

Doncs els diputats catalans no van votar una moció en favor d'Israel. Això no aporta "mèrits" per un futur de Catalunya independent dins la Unió Europea ni tampoc en favor de la llengua catalana en les institucions europees.

© Manel Aljama (abril 2024)
Escriptor, Editor, Podcaster, Creador de Continguts i Formador de Tecnologies 

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris